Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label anggota tldm ditahan ikuti ceramah. Show all posts
Showing posts with label anggota tldm ditahan ikuti ceramah. Show all posts

Wednesday, 7 March 2012

Anggota TLDM ditahan ketika ikuti ceramah DSAI di Marina Island Lumut?

Sekejap tadi Laksma (B)Haji Imran call aku tanya, pergi ke tak ceramah Anwar pada hari Ahad 04 Mac malam yang lepas... tahu tak ada anggota TLDM yang ditahan di sana !?

Aku jawab aku tak pergi, aku cuma sekadar pergi ke Surau Madah, itu pun kuliah tuan Sheikh Mohd Nor AlHafiz di Masjid Daerah Manjung tak ada,, jadi nak penuhi masa terluang tu, aku pergilah ke surau Madah untuk dengar tazkirah....


Kemudian Hamidun Pegawai Khas Nizar pun tanyanya, isu yang sama, menurut sampai 16 orang kena tahan oleh Cawangan Perisikan Khas,, aku tanya betui ka,, dia tanya aku balik,, mana aku tau,, aku tak pergi pun, sedang si Hamidun ni pun pergi, terbentang gambornya atas pentas...

Cuma disini timbul persoalan,, kalaulah BENAR cerita ini..... Ini arahan dari mana,, aku pun tak faham undang-undang sekarang, sedangkan waktu aku dalam service dulu,kemana kami tak pergi,, kalau setakat dalam daerah Mnajung ni jangan cerita la,, SB ka, CPK ka pun ada sama,, tapi tak ada pulak kata yang kena tahan...

Malam tadi ada program Ceramah Perdana Zambry a/l Kadiaq (Laksma Jadian) bersama Ostad Kazim (Ulama Jadian) di Stadium TLDM, boleh pulak... bila dah Laksma Jadian yang hadhir anggota TLDM terutama pelatih dah tentu kena arah pergi hadirkan diri....

Najib dok ceramah bercakap siang malam dalam TV, terutama waktu bersidang UMNO yang lalu,, disiar dalam TV,, apakah semua anggota tentera kena sumbat telinga tak boleh dengar,

Cerita-cerita politik, cerita fitnah dalam akhbar terutama Utusan apakah anggota TLDM dilarang membeli dan membacanya....

Sudahlah,, anggota tentera mungkin boleh ditahan,, tetapi lama mana,, sekadar mereka berkhidmat, mereka akan bersara juga,,, tunggu sahajalah,, yang pasti,, kalau waktu zaman aku dulu tahun 85 dahulu,, kami hanya berapa orang sahaja,,, diketuai oleh arwah Guru agama tentera Ustaz Abd Wahid Imran, daripada kumpulan usrah kami itu, lahir seorang yang agak ternama Ustaz Halim Nasir,, yang popular di Sungai Petani kedah,, tak macam sekarang era tahun 2000 ni, berapa ramai anggota TLDM yang bersara terus menjadi ahli PAS,, bukan sekadar Haji Imran seorang dari laksma,, ada lagi Laksma-laksma,, tak perlu aku sebut nama,, berapa ramai kapten TLDM, Komander dan yang lain-lain termasuk lain-lain pangkat,,,

Jadi tak payahlah, nak sekat nak halang,,, masing-masing ada hati, ada perasaan dan yang paling penting ada IMAN dan nak kepada Islam...,, , ,,,pergi jahanam kepada UMNO...

Kami bekas anggota Tentera ini sayangkan negara Malaysia,, kami tak mahu negara ini terus lingkup dan punah akibat perbuatan khianat UMNO

Credit From : Kobat

AzrinRen : Demokrasi malaysia sudah hilang, malaysiakan negara sekular, negara ajaran british. Paham-pahamlah, ah jib gor cakap malaysia negara demokrasi, memang pun! demokrasi acuan british. Demokrasi zalim!! demokrasi ala-ala mustafa kamal artatur!!!. tanpa yahudi siapa UMNO! tanpa british jangan harap UMNO nak jadi kerajaan!!...sekian...

psst....Papagomo si blogger kantoi umno bawa keluar surat untuk canang anwar ibrahim pulok...kekeke...sapo-sapo pun boleh buat...tak lama kantoi lagi lah tu....

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat