Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label anwar ibrahim. mat sabu. Show all posts
Showing posts with label anwar ibrahim. mat sabu. Show all posts

Monday, 24 October 2011

Libya Laksana Hukum ISLAM?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SJo0ul-syvc&noredirect=1

Anda boleh lihat klip pengumuman ini...

ringkasan:

1- Libya sebagai sebuah negara Islam akan emnjadikan sumber asasi perudangannya adalah ISLAM!
2- Semua undang2 sedia ada sekiranya berlawanan dengan undang2 ISlam adalah terbatal secara legal...contoh: undang2 sedia ada yg menegah poligami adalah dibatalkan kerana bertentangan dengan ISlam.
3-Semua faedah bank adalah dibatalkan secara berperingkat dan sebarang urusan yang berkait riba adalah juga terbatal
4-Tiada lagi rumah yang dibeli dikenakan riba jika bawah dari 10k dinar libya, dan proses untuk menghapuskan semua faedah tersebut sedang dijalankan..

 Apa cereta ni... 

Mesir umum ISLAM
Brunei umum ISLAM
Libya umum ISLAM
Tunis umum ISLAM

Malaysia tunggu apa lagi?....nak tunggu sampai jd mcm Syria dan Libya dulu ke?..buatlah mcm Brunei..belum apa2 lagi dah umumkan utk kembali kepada ISLAM>>>>

Semoga kerajaan malaysia yg masih segarkan undang-undang penjajah dan lebih utamakan freemason. dapat di singkirkan. apabila disingkirkan laksanakan hukum hudud. selepas itu perbetulkan akidah umat ISLAM dimalaysia, penzalaim manusia dapat dihaouskan, maksiat dihapuskan, jahil dihapuskan, artis pakai seksi tunjuk paha dan bontot dan dihapuskan. undang-undang ISLAM 100% dilaksanakan. penceraikan dihapuskan, hina menghina dihapuskan, buang anak lempar bayi dari bangunan dapat dihapuskan. insyaAllah semua obleh jika undang-undang ISLAM didahulukan Keimanan diutamakan. sekian.

 Teks ucapan..dlam arab: 

نحن كدولة اسلامية اتخدنا الشريعة الاسلامية المصدر الأساسي للتشريع ...ومن ثم فإن أي قانون معارض للشريعة الاسلامية ..فهو معطل قانونا ... وأضرب مثلا في هده القوانين وهو قانون الزواج والطلاق الدي حدد من تعدد الزوجات ..هدا القانون مخالف للشريعة الاسلامية وهو موقوف .. وهناك نية صادقة لتقليل كل القوانين المصرفية منها بالدات ..نحن نسعى إلى تكوين مصاريف اسلامية بعيدة عن الربى بإدن الله تعالى ..سيتحدث معكم في وقت لاحق السيد علي الترهوني لبين لكم أن هناك جملة من القرارات من ضمنها

Baca Berita Penuh ..

Wednesday, 7 September 2011

Melayu Pertahan Siapa Ek?


 psst : - Orang kita ni. bila kita tak nak buat apa yg menyebabkan bala dan musibah melanda depa. depa mulalah nak ngumpat org dan nak pulaukan org. nak membencikan org. menghasut org itu org ni. depa ni islam ka atau melayu? kalau benda2 kemaksiatan depa cukup suka dan terus menyokong. tak lah pulak nak pulau memulau. sebab itu lah pemikiran org melayu selalunya dijajah oleh hawa nafsu setan. sampai bila-bila pun confirm lagu tu. org mcm tu kah boleh ikut jejak cara Nabi kita? bagi saya tidak. cara mereka tu adalah sesuai ikut cata setan. ingat gua nak mengaku kalah ka cara pulau lu semua? gua dah makan asam garam bab pulau memulau ni. gua tetap lawan...lawan tetap lawan!!! lu semua angkat kaki pegi jalanlahh...ye la..mcm Rasul kita dulu..dipulau dituduh bukan2 demi untuk melakukan kebaikkan. mendela dikurung dan dipenjera demi untuk memperjuangan kebaikkan untuk rakyatnya yg ditindas penjajah, hang jebat yg ingin kebaikkan dituduh penderhaka, anwar ibrahim ingin kebaikkan rakyat membela bangsa memperbaiki semula sejarah negara dan sistem perlembagaan negara. dia dituduh meliwat, pengkhianat, agen yahudi/kristian dan pengganas, mat indera penjuang sebenar melayu bersama komunis untuk menghalau penjajah british..kini mat indera dilupakan..dituduh sebagai pengkhianat.. tetapi sayang. melayu semasa itu bersekongkol dengan penjajah. bersekongkol dengan british. adakah itu dipanggil pejuang sejati? bak pepatah kata2 org jahil..kalau tak buat jahat..hidup tak bebas tak cool...

Ini tiada kaitan dengan kenyataan pemimpin pakatan rakyat..memang sejak dahulu apabila membaca kisah Leftenan Adnan di Singapore saya sendiri berfikir; mengapa orang melayu berperang menentang Jepun? apakah Jepun memusuhi melayu atau memushi British dan cina? apakah itu agenda perjuangan melayu atau itu agenda British? Slogan Jepun Asia untuk orang Asia..Jepun tidak memusuhi melayu tetapi memusuhi British..juga memusuhi bangsa cina disebabkan persengketaan mereka. Jika Jepun berkuasa di Singapore dan Tanah Melayu, pasti British dan cina akan terusir dari Singapore dan Tanah Melayu..tapi orang melayu mempertahankan kubu British kerana orang melayu menjadi tentera British..sebelum kemerdekaan kita, polis dan tentera hakikatnya benteng British..maka, persoalan kita ialah apakah orang melayu yang berada dalam tentera British itu boleh juga dianggap pejuang tanahair, ataupun pejuang bangsa melayu atau hanya seorang anggota tentera British? Inilah persoalan yang sedang dinilai dan difikir untuk melihat isu ini..jika mereka boleh diiktiraf atas alasan tertentu, maka mereka patut disanjung sebagai pejuang tanahair..jika tidak, maka sebaliknya.

.jadi mulai sekarang mana yang harus lebih afdhal? melaung takbir atau melaung ''hidup melayu'..jom pakat-pakat korek sejarah yang digelapkan oleh melayu umno. selepas ini gambar-gambar pejuang sebenar akan terserlah. orang melayu masih buta sejarah mereka. ini semua kerja melayu umno. korek jangan tak korek. melayu umno kata umno sahaja pejuang kemerdekaan. 

 

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat