Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label cincin. Show all posts
Showing posts with label cincin. Show all posts

Saturday, 21 January 2012

Akhbar Australia Lapor Rosmah 'berbelanja besar'

Akhbar Australia lapor Rosmah 'berbelanja besar'

Tabiat berbelanja besar seorang lagi anggota keluarga Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sekali lagi menarik perhatian media Australia hari ini - kali ini di Sydney.


Dalam seksyen 'Private Sydney' akhbar Australia Sydney Morning Herald, kolumnis Andrew Horney menggelar Rosmah sebagai "first lady of shopping', kerana dikatakan telah membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney.

Memetik pereka fesyen Sydney Carl Kapp, kolumnis itu melaporkan bahawa "pelanggan terbesar" Kapp telah membelanjakan jumlah yang mengejutkan sewaktu "percutian peribadi" di sana "sekitar dua minggu lalu".

darling hotel sydney australiaMenurut kolum tersebut, Rosmah dan Najib, semasa cuti tersebut,
menginap di penthouse A$20,000 (RM65,100) semalam (kanan) di Hotel Darling.

Dengan tajuk 'Super Kerr Now a Model Citizen', kolum itu turut melaporkan bahawa Rosmah telah meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan Kapp ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya'

psst...Rosmah pakai emas, Rakyat pakai kayu...

Baca Berita Penuh ..

Sunday, 24 July 2011

BloggerzExpress : ~ BIOMETRIK + PATI = ???


fakta 1 : ini adalah statistik PATI di Malaysia oleh PBB. lebih ramai dari jumlah pengundi di selangor (kira 1.7juta)

fakta 2 : kerajaan skrg tengah giat melakukan pemutihann ke atas PATI. boleh tengok banner/bunting bertebaran di kawasan2 perumahan. ada maklumat sisem biometrik digunakan.

sapa2 ada maklumat sila bongkar...

para blogger2 / facebooker lain2....boleh dedah di blog masing2.

rujukan:
laman web rasmi pbb http://esa.un.org/migration/

sekian


najib cakap kita laa negara pertama guna sistem biometrik utk pilihanraya.. mana ada negara negara maju yang guna biometrik..

Ulasan aku : negara maju tak bodoh mcm negara kita.. kalau nak guna sistem biometrik.. bayangkan berapa banyak pulak jumlah wang terpaksa digunakan utk membangunkan sistem tersebut.... lain laa kalau celup cari dalam dakwat merah.. bukan sahaja murah tapi terbukti berkesan untuk mengelak penipuan..jadi tak payah nak bangga diri laaa kita nih negara pertama..ini sebagai bukti kenapa kerajaan UMNO/BN menolak BERSIH baru-baru ini.

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat