Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label cukai 6% julai. Show all posts
Showing posts with label cukai 6% julai. Show all posts

Thursday, 15 March 2012

AMIK LU!!! : 6% Cukai Untuk Prepaid Julai Ini....

Kerajaan dijangka membuat keputusan untuk membenarkan syarikat telekomunikasi (telko) tempatan mengenakan cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus terhadap pengguna prabayar, berkuatkuasa pada 1 Julai depan.

kekekekeke.....!!!! kambing umno dok tanya tu......

Mengikut sumber yang dipetik oleh Hong Leong Investment Bank (HLIB) Research, difahamkan, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengeluarkan memo kepada semua syarikat telekomunikasi supaya bersedia secara teknikal terhadap pelaksanaannya.

Menurut HLIB Research, dengan pelaksanaan itu, pendapatan syarikat telekomunikasi dijangka meningkat berbanding sebelum ini di mana mereka terpaksa menyerap cukai perkhidmatan itu berbanding dikenakan kepada pengguna.

AzrinRen : Heheheh....tetapi bagi pendapat pencacai semua ini sudah tidak ada apa-apa bagi depa, naik mampos pilah 10% pun. Jilat tetap jilat, minyak naik rm10 seliter pun depa ni jilat tetap jilat. Kekekek tanpa sedari yang duit tax tu bleh kat sapa, lu semua pikirlah sendiri :D, dapat BR1M apa salahnya UMNOBN ambik balik....ptui!!!

psst...Orang kurang cerdik jer biar harta dia dirompak.....

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat