Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label fashion Islamic. Show all posts
Showing posts with label fashion Islamic. Show all posts

Monday, 15 November 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha Semua...

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada pembaca blog ini.


Kena pulak hari saya aidiladha jatuh pada 17/11/2010 hari saya cuti minggu iaitu hari rabu..nyot..nyot hehehe..., oleh itu saya kena cutilah untuk update blog pada hari tersebut.

Mengambil kesempatan ini juga, ingin saya metelakkan link yang ada beberapa perkara yang patut kita tahu dalam menyambut HARI RAYA QURBAN INI. sila klik link ini http://ms.wikipedia.org/wiki/Hari_Raya_Aidiladha 

Baca Berita Penuh ..

Sunday, 7 November 2010

Antara Cara Dakwah Orang Islam Amerika

Pertubuhan Gain Peace Amerika Syarikat, melakukan kerja kerja dakwah nya secara aktiv. Pihak pertubuhan itu berdakwah di Chicago dengan cara kempen nya dengan mengiklankan kebesaran Islam di dinding dinding bas yang beroperasi di Bandar itu. 

Organisasi GainPeace di Chicago memasang iklan dakwah nya pada bas bas tersebut dan ternyata kegiatan yang dilakukanitu membuahkan hasil yang baik, bukan hanya mampu mengalihkan pandangan masyarakat Barat yang confiuse terhadap Islam malah memberi kesan apabila melihat iklan iklan di badan bas tersebut, setelah dibuat kaji selidik terdapat seramai 17 orang warga Chicago yang memeluk agama Islam ekoran dari kesan pengiklanan dibadan badan bas itu. 

Salah seorang dari nya ialah Leslie C. Toole, seorang guru di Chicago yang sudah sepuluh tahun berhasrat untuk masuk Islam, apabila terbaca iklan kebesaran Islam pada bas bas di Chicago, hatinya semakin tergerak untuk mendekati Islam, lalu terus memeluk Islam. Tekadnya untuk menjadi seorang Muslim sudah kesampaian dan akhirnya juga.

psst : Alhamdulillah.......kita doakan semoga dakwah mereka di rahmati Allah, Boleh dipraktikkan di Malaysia.

Baca Berita Penuh ..

Wednesday, 20 October 2010

Fesyen islam cara UMNO

Fesyen islam gaya cara yang di iktiraf umno, memperdagangkan nama "Islam" sesuka hati. sejak zaman Najib & Rosmah ni rasa macam tidak kena ja, apa yang dibuat rasa macam ada sesuatu yang pelik & janggal. Sungguh sungguh menghina Islam....mana mufti harussani sana sini yang selalu cakap lebih tu??, Binatang-binatang ternakan ini fikir, mereka lebih faham Islam, lalu ingin mempromosi fesyen Islam kepada dunia...alangkah bodohnya.

Ini fesyen islam??..fensyen islam kepala hotak angpa!!!. angpalah yang merosakan anak muda islam dimalaysia ni. angpa lah yang meningkat kadar  maksiat dimalaysia ni. kerana angpa sendiri menghina islam dan megiktiraf fesyen cara islam cara jahilliah ni. cantik sungguh. dah jadi macam yahudi dah. sudah tentu puak-puak yahudi akan gelak ketawa dengan tindakan angpa ni. bagus-bagus..tahniah kak mah dan pak jib...!!!







Kalian boleh melihat lagi banyak gambar kat sini http://ruangbicarapriamalaya.blogspot.com/2010/10/islamic-fashion-via-1malaysia-kerajaan.html

http://milosuam.blogspot.com/2010/10/islamic-fashion-festival-rosmah-hina.html

http://ohtidak.com/oh-islamic-fashion-festival/

psst : pak jib kan nak bantu US hilangkan Islamofhobia.....so ni la caranya pak jib buat supaya orang tak fobia dengan Islam...

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat