Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label filesonic hentikan. Show all posts
Showing posts with label filesonic hentikan. Show all posts

Monday, 23 January 2012

Raja PEMBOHONG Mahu Rampas Selangor

PEMIMPIN UMNO, khasnya PM Ah Jib Gor begitu kemaruk merampas Selangor sehinggakan pada satu majlis bersama rakyat di negeri terkaya itu, Pakjib antara lain berkata: "Apabila BN memerintah semua masalah selesai." Beliau berlagak bagaikan Raja Midas dalam cerita dongeng kanak-kanak; apa saja yang disentuhnya akan menjadi emas.


Nyam...nyamm..nyammmm.......

Apabila UMNO kembali memerintah Selangor, apa saja disentuh pemimpinnya akan menjadi - masalah peniaga di Kompleks PKNS Shah Alam akan selesai, masalah sampah akan berakhir, pendeknya semua masalah akan selesai. Demikianlah bagaikan Raja Midas, Najib Razak dan pemimpin UMNO berlagak. 



Baca Berita Penuh ..

Filesonic & Mediafire Hentikan Khidmat Perkongsian


Setelah penutupan rasmi laman perkongsian file Megaupload secara paksa rela oleh FBI US, bukanSOPA (Stop Online Piracy Act) ramai pemilik laman perkongsian file yang lain mengambil langkah berjaga jaga dan tidak mahu jadi seperti founder Megaupload yang ditahan beberapa hari lepas. 
Kali ini, menurut Amanz, Filesonic pula menghentikan fungsi perkongsian file pada perkhidmatan mereka. Dalam erti kata lain, dah tak boleh nak download dah! Mediafire, laman perkongsian paling popular di Malaysia turut mengambil langkah memadam file file dan akaun tertentu. 
Mari raikan, kita bakal kembali ke zaman batu!
Dunia Internet kembali ke zaman batu!


Melalui laman utama FileSonic, mereka hanya memaparkan mesej, mengatakan kesemua fungsi perkongsian telah dimatikan, dan perkhidmatan mereka hanya boleh digunakan untuk memuat-naik dan mendapatkan fail-fail yang dimuat-naik oleh seseorang pengguna sahaja.
Ini sekaligus menjadikannya sebagai laman storan berasaskan awan, membolehkan anda membuat salinan fail untuk diakses melalui sebarang komputer, seperti Dropbox dan Box.net.

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat