Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label harimau malaya. Show all posts
Showing posts with label harimau malaya. Show all posts

Wednesday, 30 November 2011

Semakin Ramai Tentera Syria Insaf..Bersama Rakyat!!


sejak revolusi tercetus di Syria sejak lebih 7 bulan lalu..telah lebih 5000 org awam terkorban...jumlah yg hilang lebih ramai..kecederaan lebih ramai lagi...akhirnya pihak tentera menyedari bahawa mereka telah disalahgunakan oleh rejim Assad yg berfahaman syiah dengan melakukan berbagai tindakan kejam dan sadis..

berbagai siri pembunuhan sadis telah disiarkan dlm klip2 youtube..namun sebahagian nya telah dipadamkan oleh mereka...

kini semakin ramai tentera berpaling tadah lalu membentuk kumpulan2 dan group2 pejuang setelah putus harapan utk melihat rejim berhenti melakukan kekejaman dan pembunuhan..

 Usamah Bin Zaid..INI satu ketumbukan tentera yg baru dilancarkan..terdiri dari berbagai latar belakang dan pangkat...akan bertindak mempertahankan nyawa dan keselamatan org awam dari terus menjadi sasaran serangan hendap dan kekejaman tentera dan polis rejim Assad...

PSST : Jangan teruskan malaysia terus dipimpin oleh boneka british.

Baca Berita Penuh ..

Wednesday, 23 November 2011

Tips Elak Rangkaian Wi-Fi Anda Dicuri


Sekarang ni banyak betul pencerobohan network dari hackers2. Kalau setakat pengguna macam kita ni sayur2 je hacker2 ni nk godam. Sedang website kerajaan umno pn senang depa tapau ni kan pula laman blog@sosial kita ni ha. Yela, canggih mana pun dunia sekarang ni, manusia yang cipta dan ubahkannya. No wonders la benda2 camni boleh digodam dan diubah. So, itu cite hackers la. 

Hari ini aku nak share something la buat hangpa di luar sana yang menggunakan rangkaian Wi-Fi di rumah seperti P1 Wimax, Unifi mahupun Streamyx Wi-FI. Jika hangpa ingin rangkaian Wi-Fi hangpa dibuka tanpa pengguna lain terutama hackers2 berdekatan dengan kawasan rumah mengakses Wi-Fi rumah  hangpa , aku ingin kongsi tips dengan hangpa iaitu menamakan semula rangkaian Wi-Fi hangpa seperti c: \ virus.exe supaya orang lain terutama jiran sebelah rumah tidak dapat mengakses Wi-Fi hangpa. 

Cara ini merupakan salah satu cara yang terbaik bagi aku sebab aku penah tengok Wi-Fi rumah abang ipar aku ni menggunakan cara yang sama. Cara mengunakan nama virus ini adalah untuk menakutkan orang yang tak bertanggungjawab daripada mencerobohi dan menggunakan perkhidmatan Wi-Fi hangpa.

Selain itu juga, untuk meningkatkan lagi tahap keselamatan Wi-Fi hangpa yang lebih baik lagi adalah dengan menetapkan satu kata laluan rangkaian bersama enkripsi WPA2. Cara ini juga salah satu cara bagi membolehkan hangpa menukar nama network (SSID) hangpa. So buat hangpa di luar sana tu bolehla tukar nama network (SSID) dgn nama virus ni. sedikit sebanyak boleh mengelakkan rangkaian Wi-Fi hangpa dicerobohi.

psst : - Aku salah seorang admin wifi sudah pun melakukanya...

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat