Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label isu keselamatan israel. Show all posts
Showing posts with label isu keselamatan israel. Show all posts

Monday, 6 February 2012

Kenapa gerombolan UMNO dan Duta Palestin Sahaja??

Isu fitnah yang kononya dato seri anwar ibrahim menyokong keselamatan terhadap israel, yang terkejut beruk semuanya adalah pencacai-pencacai UMNO dan pendokong-pendokong yang tiba-tiba muncul dari dalam kotak, malah mengatakan duta palestin pun terkejut tingkahlaku anwar tersebut. Yang peliknya. kenapa palestin dan dutanya sahaja? kenapa tidak turki yang memang tegas menentang israel. Kenapa tidak negara-negara arab? kenapa hanya duta palestin? dan ahkbar journal wall street?

Mahmud abbas harus sedar selagi bersekongkol dengan Israel dan Amerika, Beliau terus diperbodohkan dan terus gagal untuk mendapat hak penubuhan sebuah negara palestin.

Persoalan ini harus dijawab, kenapa terkejut beruk sangat ni? adakah PM palestin mahmub abbas sendiri berjaya menyelesaikan masalah rakyatnya yang terus di tindas oleh zionis israel, adakah mahmub abbas mengiktiraf Hamas untuk melawan israel yahudi, mahmud abbas juga sanggup mengarah fatah melawan Hamas kerana sebab hamas ingin pertahan rakyat palestin dan palestin daripada terus dijajah oleh israel yahudi.

Rakyat malaysia harus sedar yang kerajaan UMNO sendiri bersekongkol dengan yahudi, dengan bantuan yahudilah UMNO boleh terus melawan musuh politiknya yang ingin membawa perubahan terhadap malaysia dan lebih-lebih lagi parti yang mempejuangkan ISLAM iaitu Parti Islam Semalaysia(PAS), UMNO adalah parti sekular yang berlandaskan anti islam dan sanggup bertegas dan menentang siapa sahaja yang inginkan undang-undang Islam ditegakkan dimalaysia seperti mana mahathir kutty melakukan zalim terhadap rakyat di memali.

Ah jig gor harus tahu, dia bersekongkol dengan APCO. sebuah syarikat gergasi yahudi. bayar sahaja, janji APCO boleh mambantu ah jib gor memperdajalkan anwar. sebab journal wall street itu adalah akhbar media dari yahudi. Maka ah jib gor boleh memperkudakan ahkbar itu dengan hanya menggunakan bantuan dari APCO untuk meracuni pemikiran rakyat supaya membenci anwar. Alangkah lebih baiknya APCO membantu ah jib gor demi untuk mempertahan sistem sekularnya dimalaysia.
Journal wall street tidak berani menunjuk laporan penuh dan dato seri anwar ibrahim harus berhati-hati untuk memberi komen-komen dimana-mana ahkbar demi mengelak dari fitnah.

Sitem sekular ini adalah sistem yang terang-terang menentang hukum hakam islam yang di asas oleh penjajah british dan memberi UMNO mewarisinya sebelum negara mencapai kemerdekaan.

Feemason adalah sebuah pertubuhan gerakan bawah tanah untuk melawan Islam secara halus, pergerakan ini adalah gerakan dajal untuk menjatuhkan umat Islam di dunia ini. Isyarat yang ditunjuk oleh ah jib gor
itu adalah isyarat freemason. tanpa isyarat ini, sudah lama ah jib gor ini tewas di tangan anwar.


Lihat sama bukan, bush adalah presiden amerika syarikat bertanggungjawab membunuh ribuan orang Islam di iraq, afghanistan, dan bertanggungjawab mengarah bekas PM israel ehud olmert menyerang dan membunuh rakyat palestin dan islam asia barat setiap kali ketibaan bulan mulia bulan ramadhan. masih ingat???

Di negara yahudi iaitu israel, mereka mempergunakan ulama untuk mengalahkan umat islam secara halus.selama ini sudah menampakkan kesannya sejak berabad-abad lagi, yang termakan plan yahudi itu adalah orang-orang yang lemah imannya, yang jahat dicap sebagai hero ang baik dicap sebagai musuh. PAS parti yang perjuangkan islam di angap musuh dan pas harus menghapus parasitnya yang ingin menjahanam kan parti islam tersebut. Begitu juga UMNO terus menceduk dan mengikut apa yang dilakukan yahudi terhadap umat islam. Sebab itu Islam harus bangkit dan menentang segala kejahatan yang dilakukan anak buah freemason ini. Hassan ali adalah parasit PAS. 

Semoga islam bangkit dan membawa keamanan, keharmonian dan mengikut apa yang disuruh Allah S.W.T dan mengikut sunnah Nabi Miuhammad SAW. Alhamdulillah spring yang telah berlaku di negara-negara arab menampakkan islam kembali segar dan harus ditegakkan untuk menghapus kezaliman dan kejahilan manusia dimuka bumi ini. Ingat saudara dan saudari sekalian, Allah S.W.T Amanahkan kita untuk menjagakan bumi ingat dengan baik bukan untuk menyeksakkannya.

psst....Tanpa bantuan APCO yahudi sudah lama UMNO kecundang!!!

Baca Berita Penuh ..

Tuesday, 31 January 2012

Akhirnya PENJELASAN Telah Di Keluarkan Dari Akhbar WALL STREET JOURNAL

Akhirnya PENJELASAN telah di keluarkan dari akhbar WALL STREET JOURNAL ( WSJ ) mengenai kenyataan Dato' Seri Anwar Ibrahim yg telah di perGUNA dan di PUTARkan oleh UMNO! -w.i.w.c

Israel Dominates the Debate in Malaysia – Again



Recent comments by Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim have demonstrated yet again how issues related to Israel continue to divide this majority-Muslim country – and could influence the country’s next national election.
In a recent interview with the Wall Street Journal, Mr. Anwar responded to the question of whether he would open diplomatic ties with Israel by stating his “support” for “efforts to protect the security of the state of Israel,” while at the same time backing the “legitimate rights of the Palestinians.” He stopped short of saying he would establish diplomatic relations between the two states – what he describes as a “tricky” issue – and stated that any change to the status quo would remain contingent on Israel recognizing the aspirations of the Palestinians.
Malaysia is one of three Southeast Asian nations including Indonesia and Brunei that does not have diplomatic relations with Israel, though limited economic ties exist between private companies in both countries.
“Some refuse to recognize the state of Israel,” he said, “but I think our policy should be clear – protect the security [of Israel] but you must be as firm in protecting the legitimate interests of the Palestinians.”
The comments triggered a storm of debate and criticism, with members of the ruling United Malays National Organization (UMNO) and other groups accusing the leader of abandoning the Palestinian cause – an emotive cause long-supported in the majority-Muslim Southeast Asian nation.
Lawmakers called on Mr. Anwar’s opposition coalition to release an official statement on the issue, while president of the right-wing Malay group Perkasa Ibrahim Ali said he would raise the issue in Parliament.
Mr. Anwar responded by saying he supported a “two-state solution” with Palestine, a policy he said was no different from the official stance adopted by the United Nations and Malaysia itself.
“I am issuing a stern warning to anyone trying to twist my statement just so that they can say that I have betrayed the aspirations of the Palestinian people,” he said in a statement to the press. His party’s stand “is to defend the rights of whoever it is that has been victimised,” the statement said.
Though an ethnically-diverse nation that practices freedom of religion, Malaysia has declared Islam as its state religion and tensions over Israel-Palestine issues often boil over. A large percentage of the country’s population supports the Palestinian cause, and jumped to criticize Israel after it launched raids on Gaza in December 2008 and stormed a flotilla in May 2010 that was carrying activists and humanitarian aid to Gaza.
Tensions over the issue are even more on edge now, as Malaysia gears up for its next general election, which must be called by early next year, giving politicians more incentive to argue their views in the press than usual.
“The issue is tied in with Malaysia being an Islamic country,” and the idea that “therefore it should support Palestine,” said James Chin, a professor at the Malaysian branch of Australia’s Monash University. He added the caveat that support for the Palestinians became a much larger issue in Malaysian politics after the era of former Prime Minister Mahathir Mohamad, who has been accused by world leaders of holding anti-Semitic views, which he disputes.
In a statement to the local press, Malaysian Foreign Minister Anifah Aman, a member of the ruling UMNO, disputed Mr. Anwar’s claim that Malaysia’s current policy on Israel is the same as his own. Although Malaysia officially supports a “two-state solution” in settling the Israel-Palestinian conflict, it has also sharply criticized actions taken by Israeli forces in the past, which the foreign minister indicated means Malaysia isn’t supporting “all steps” to protect Israeli security.
“[Anwar’s comments] show a blanket support for anything Israel does,” said Khairy Jamaluddin, the chief of UMNO’s youth wing, who disputed any suggestion Malaysia’s ruling party was trying to politicize the issue ahead of an election. “The issue of Palestine is a top foreign policy priority for my party, it would be an issue during the election year or otherwise… timing doesn’t matter.”
In 2010, Mr. Anwar – who in the past has been described as the face of liberal democracy in Malaysia – found himself on the other side of the argument after he lambasted UMNO for its relationship with a public relations firm called APCO. In Parliament, he said the firm was “controlled by Zionists” and working on behalf of the American government to influence Malaysian government policy – a charge denied by both the government and the public relations firm.
At the time, American-Jewish groups such as B’nai B’rith accused the opposition leader of “anti-Jewish” and “anti-Israel” slanders, and called on American officials to suspend their ties with Mr. Anwar.
Still, many analysts believe the latest kerfuffle is largely electioneering on the part of the ruling coalition, preoccupied with the looming possibility that the next election will be the hardest-fought yet.
“They’re just using it as a weapon to bring (Mr. Anwar) down,” said Mr. Chin at Monash University.
psst...Hahhh..putaqqqq....putaqqq..baik lu semua putaq roda macam kat bawah ni..dapt gak duitt...UMNO dan pencacainya memang kaki putaq alam...!!!



Baca Berita Penuh ..

Monday, 30 January 2012

Haron Din tanding PRU13, ketuai Pas Perlis


Haron Din Pernah Bermimpi Rasul Ketika Sakit

KANGAR - Pas Perlis mengesahkan Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Dr Haron Din akan bertanding pada pilihan raya umum ketiga berturut-turut sekali gus mengetuai Pas negeri itu dalam usaha menawan Perlis dari tangan Barisan Nasional (BN).

Pesuruhjaya Pas Perlis, Hashim Jasin berkata, pengesahan itu dibuat bagi menutup desas-desus pelbagai pihak mendakwa Haron Din tidak akan bertanding lagi pada pilihan raya umum (PRU) kali ini disebabkan masalah kesihatan.


Menurutnya, Pas Perlis sudah mengemukakan tawaran bertanding PRU kepada tokoh pengamal perubatan Islam itu sejak setahun lalu dan baru menerima jawapan positif beberapa minggu lalu.

“Haron Din bersedia bertanding buat kali ketiga walaupun dua kali tertewas dalam PRU terdahulu dan Pas bersedia menyerahkan mana-mana kerusi yang dirasakan sesuai untuknya.

“Bagaimanapun, saya yakin beliau akan menawarkan diri untuk bertanding di Parlimen sahaja dan mampu menang pada kali ini berdasarkan sokongan padu ditunjukkan rakyat Perlis,” katanya pada sidang media di Kompleks Pas Perlis semalam.

Hashim berkata, Pas menaruh keyakinan penuh mampu menawan Perlis kali ini berdasarkan trend sokongan padu ditonjolkan rakyat sehingga ramai pihak yang berebut-rebut menyampaikan sumbangan kepada parti bagi persiapan PRU.

Menurutnya, trend itu merupakan sesuatu yang tidak pernah dijangka apabila boleh dikatakan setiap hari ada sahaja yang datang berjumpa dengan pemimpin Pas negeri untuk menyampaikan sumbangan sehingga kadang-kadang mencecah ribuan ringgit.

Hashim turut menyifatkan Pas dan Pakatan Rakyat (PR) kini mendapat jaminan padu rakyat bukan Islam Perlis untuk bersama-sama mereka setelah bosan dengan pentadbiran Kerajaan Negeri sedia ada. - SH

psst...Alhamdulillah Haron Din akan kembali bertanding pada pru13 ni. Bersemangat juang azrinren didalam pakatan rakyat. tambah pula nak dekat mesyuarat ni...kekekeke...

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat