Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label kebangkitan islam di eropah. Show all posts
Showing posts with label kebangkitan islam di eropah. Show all posts

Wednesday, 19 March 2014

FAKTA TENTANG KHILAFAH : Kegemilangan, Keruntuhan & KEBANGKITAN!


Sebahagian empayar british kena ikut perlembagaan ini, British tak akan biar kerajaan bonekanya tumbang dan sentiasa memberi jalan kepada kerajaan bonekanya agar pembangkang sentiasa gagal setiap kali PRU diadakan. Inilah taktik licik british untuk menyekat kebangkitan islam, tetapi rancangan mereka tidak sehebat rancangan Allah s.w.t. InsyaAllah...rancangan mereka akn memakan diri kelak......


Baca Berita Penuh ..

Monday, 13 February 2012

Islam Berkembang Baik Di LONDON

"Mekkah" sudah berada di tengah kota London, karena umat Islam melaksanakan Shalat Jumat di sebuah jalan di London akibat masjid sudah tidak dapat menampung mereka, demikian laporan harian terkemuka di London "The Daily Mail", akhir pekan. 

Saf mereka rapat, Bukanya seperti ular kena palu!!!

Dalam artikel bertajuk "The Mecca of the city: In a London street, the faithful find a way to pray as their mosque overflows", harian itu melaporkan banyak orang yang merasa terkejut ketika datang ke daerah itu pada hari Jumat.

Mereka melihat banyak orang berdoa bersama di luar dan hal itu bukanlah pemandangan sehari-hari di Inggris. Dalam bayangan gedung pencakar langit dan ruang kaca serta baja di Mile Square, London, ratusan umat Muslim berlutut di jalanan melaksanakan Shalat Jumat.

Saf mereka rapat

Selama satu jam dari jantung distrik keuangan kota London, ternyata kegiatan itu menjadi sangat populer, sehingga jamaah memenuhi jalan-jalan di sekitar masjid komunitas kecil.

Para pekerja di kota ada dalam setelan jas berbaur dengan umat Muslim dari komunitas lokal Bangladesh itu pun tumpah sampai ke jalan-jalan di samping Bentley dan daerah perparkiran mobil.

Masjid Brune Street, di Spitalfields, London Timur, merupakan masjid terdekat untuk Shalat Jumat bagi pekerja di City dan juga banyak yang datang dari Brick Lane dan Whitechapel.

Para pekerja profesional mengisi jalan di bawah gedung perkantoran yang menjulang tinggi, umat Muslim tanpa sepatu melakukan Shalat Jumat dan bersujud menghadap ke Mekkah.

Masjid Brune Street, di Spitalfields, London Timur, merupakan masjid terdekat untuk Shalat Jumat bagi pekerja Kota London dan juga yang bekerja di daerah Brick Lane dan Whitechapel.

Dalam ruangan masjid yang hanya dapat menampung 100 orang pada hari Jumat, sekitar 300 umat Muslim yang bekerja di sekitar gedung bermunculan berbaur bersama penduduk setempat yang juga ingin menjalani Shalat Jumat, sehingga meluber.

Salah seorang pekerja yang mengenakan jas, setelah melaksanakan Shalat Jumat menyebutkan bahwa mereka yang ingin melakukan Shalat Jumat pada setiap tahun terus berkembang.

"Itu tumbuh dan berkembang dalam beberapa tahun terakhir," ujarnya.

Awalnya, hanya dimulai dalam satu ruangan di masjid, tapi sekarang orang-orang datang dari seluruh penjuru kota, karena tidak tersedia tempat bagi mereka di dalam gedung untuk melaksanakan Shalat Jumat.

"Anda mendapatkan seluruh masyarakat, semua orang dari anak laki-laki di City sampai pada masyarakat sekitar di daerah setempat melaksanakan Shalat Jumat. Sangat menyenangkan berada di luar pada hari seperti hari ini, tapi tidak begitu menyenangkan saat hujan," ujarnya.

"Banyak orang yang merasa terkejut ketika datang ke daerah itu pada hari Jumat, karena mereka melihat banyak orang berdoa bersama di luar. Anda tidak akan mengetahui, kecuali Anda mencari untuk itu, tapi mereka melaksanakan shalat tepat di tengah Kota," katanya

Kebangkitan Islam di negara-negara Arab

Eropah beku

Dimalaysia piula, mereka bersandiwara nak membela islam, tetapi bila ah jib gor gadai akidah, mamat ni diam seribu bahasa. Gila nak jadi MB. Sampai sababat-sahabat pun dia sanggup mengkhianati.

Mengampu lebih, semua nak betulkan UMNO. PR semua salah. Sekarang ampuandia berjaya membuah hasil. Dia ni telah di calon sebagai bakal MB perlis selepas PRU13.

Kebangkitan Islam di syria menentang rejim Assad, kerajaan rejim assan adalah kerajaan penting diri dan berlandaskan syiah. Mereka antara seangkata dengan mahmud abbas PM palestin dan fatah naungan abbas yang pengecut dan diperkudakan Israel antara penyebab rakyat islam palestin derita berdekad-dekad.

Syria, Rastan:
Briged pejuang Umar al-Faruq dan briged Khalid al-Walid antara paling digeruni oleh rejim Assad saat ini.. 

Mereka telah banyak melakukan operasi-operasi besar seperti memecahkan kepungan-kepungan terhadap bandar-bandar yang didiami masyarakat yg menyokong revolusi.. 

TERBARU briged-briged tersebut telah berjaya membebaskan bandar Rastan yang sebelum ini terkepung oleh rejim Assad, pejuang-pejuang upahan dan sekutu2nya dari Iran, Hizbola dll.. 

Saksikan tentera rejim yang tertawan dilayan dangan baik dan tidak dibunuh atau diseksa..(yg tercedera dlm pertempuran dirawat dan bakal diadili dgn baik) 

ALLAHUAKBAR...!!!!

psst...Lu semua jangan percaya, iran ni tak boleh pakai, bersandiwara kepada dunia kononya nak berperang dengan israel. padahal mereka berkawan termasuk amerika. Iran antara salah satu negara membantu amerika menakluk iraq pada mac 2003. 



Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat