Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label khilafah islamiyah. Show all posts
Showing posts with label khilafah islamiyah. Show all posts

Monday, 12 March 2012

Kaum Wanita Ingin Mengembalikan Khilafah Islamiyah Sebuah Negara Islam Global

Inginkan selamatkan masjid al-aqsa dan palestin, islam patut bangkit dan bersatu membentuk khalifah, jikalau berdemo tidak ada apa-apa kesan kerana israel yahudi pekak.
Lafaz seruan "Al-Mar'ah Turiid Khilafah Islamiyah" yang bermaksud "Kaum Wanita Menginginkan Khilafah Islamiyah/Negara Islam Global) bergema di Hotel Le Place Tunisia, tempat diadakan persidangan International Women Conference pada hari Sabtu, 10 Mac 2012 yang lepas.


Setiap tahun wanita antara menjadi mangsa pelacuran, dagangan, sex dan keganasan, hak-hak kaum wanita tidak pernah terjamin sepanjang pemerintah sistem kapitalis/freemason barat.


Erdogan penebus maruah sul mohamed hamid II, seorang pemimpin yang digeruni yahudi, pemerintahan tentera yang diwarisi mustafa kamal artatur akan berusaha menggagal, memfitnah dan mensabotaj beliau sebagai apa boneka british dimalaysia menyerang anwar ibrahim habis-habisan.


Turki Uthmaniyah Sebuah Negara Islam Global Yang Digeruni Kaum Yahudi Dan Kafir Freemason

Jumlah para peserta hadir melimpah hingga keluar bangunan. Hotel Le Palace tak mampu menampung peserta persidangan yang datang dari pelbagai penjuru bandar di Tunisia dan dari delegasi pelbagai negara dunia.

Russia sebuah negara terbsar di muka bumi, tetapi rakyatnya tidak ramai.

Amerika Syarikat sebuah negara besar, rakyat ramai pengaruh kuat dibantu freemason yahudi.

China sebuah negara kuasa besar, negara besar, rakyat ramai, fahaman komunis dan sekutut kuat russia.

British, sebuah negara kecil tetapi kuasa besar, kenapa british ditabal sebagai kuasa besar? kerana british ramai negara-negara jajahannya yang masih mengguna perlembagaannya, negara-negara tersebut adalah negara komanwel yang diketuai ratu elizabeth, malaysia yang ditadbir UMNO antara kumpulannya.

Perancis negara kacil tetapi kuasa besar, perancis antara rakan rapat british, kaki jajah dan bersama menentang jerman, turki uthmaniyah.

Lebih dari seribu peserta hadir di sana. Sebahagiannya rela berdiri kerana kerusi yang sedia telah terisi penuh. Delegasi dari luar Tunisia didominasi Sudan. Tampak juga delegasi dari Yaman, Jordan, Lebanon, Turki, Australia dan Britain. Tentu tak ketinggalan delegasi dari Nusantara iaitu Indonesia. Semuanya menyatu dalam persidangan bersejarah ini.

Persidangan bermula dengan mendengar mesej dari Amir sebuah Parti Islam Global iaitu Hizbut Tahrir iaitu Syeikh Atha bin Khalil Abu Rasytah. Semangat kebangkitan meliputi seluruh agenda persidangan. Amir Hizb mengingatkan bahawa hanya Islamlah yang mampu melindungi hak dan peranan politik perempuan. Sepanjang sejarah sistem kapitalisme tidak pernah memberi jaminan perlindungan kaum perempuan dari penindasan dan gangguan.



Sekali lagi gua katakan, nak cari...carilah calon isteri betul-betul, yang patuh dan tak aibkan diri kepada orang ramai, termasuk tayang aurat di facebook, yang dapat mengunrangkan perceraian, kecurangan dan pergaduhan, semoga suami jangan tamak kerana sudah mempunyai isteri yang patuh dan beriman dan juga sempurna,  dengan cara itu semoga boleh mengajar anak-anak lebih tahu dan dekat dengan Allah s.w.t, agar dapat mendidik anak menjadi soleh dan solehhah lalu sekali gus menjadi pemangkin khalifah Islam Dunia, ajar anak lebih dekat dengan Allah bukan dekat dengan hiburan seperti idola kecil yang sungguh melalaikan itu.


Subhanallah, suasana penuh kerinduan akan segera tegaknya khilafah menyelimuti forum persidangan. Banyak peserta menitiskan airmata. Pembicara wakil Yaman menyatakan: "Kaum ibu hanya boleh berperanan maksimum mendidik generasi hanya jika ada Khilafah".

Peserta pun menyambutnya dengan teriakan "Al-Mar'ah Turiid Khilafah Islamiyah" yang bermaksud "Kaum Wanita Menginginkan Khilafah Islamiyah/Negara Islam Global). Demikian seperti disampaikan Muslimah Media Center MHTI, Sabtu, 10/03/2012 secara langsung dari Le Palace Hotel, Tunisia.

psst....Kak jat mahukan mahkota rambut atau jambol global....

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat