Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label malaysia berdagang dengan israel. Show all posts
Showing posts with label malaysia berdagang dengan israel. Show all posts

Wednesday, 22 February 2012

PANASSSSS : Mahathir mengaku Malaysia benar Kapal Israel berlabuh

Mahathir Mohamad berkata hari ini bahawa kapal Israel dibenarkan berlabuh di pelabuhan Malaysia selaras dengan "undang-undang antarabangsa".


"Persoalan yang timbul ialah mengapa kerajaan Malaysia membenarkan kapal Israel ke pelabuhan kami ... ya, ini adalah amalan antarabangsa.

"Jika kita menyekat mereka, kita boleh melanggar undang-undang antarabangsa," kata bekas Perdana Menteri itu kepada satu sidang akhbar hari ini.

Pengakuan dari Mahathir itu telah mengkantoikan dakwaan blogger Pro UMNO yang popular dengan video seks..
Pada peringkat awal blogger pembangkang mendakwa kapal israel memasuki Pelabuhan Klang. Setelah berjaya dibuktikan bahawa ianya bukan kapal israel sebaliknya kapal Liberia, puak pembangkang pusing cerita pula kata syarikat Zim milik Israel.

Itu antara tulisan Blogger tersebut.. perhatikan image di bawah dan lihat sipakah pemilik dan apakah bendera yang dibawa oleh kedua-dua kapal dari Negara Yahudi itu..



Tulis blogger itu lagi..
Undang-undang Malaysia telah menetapkan bahawa kapal-kapal yang berdaftar di Israel (kapal Israel) tidak dibenarkan berlabuh dimana-mana pelabuhan dalam Malaysia kerana Malaysia tidak mempunyai sebarang hubungan diplomatik dengan Israel. Jauh sama sekali lagi untuk melindungi negara israel.


Apa pula kata Mahathir@Madey Kutty mantan PM Malaysia…
Mahathir@Madey Kutty Mohamad berkata hari ini bahawa kapal Israel dibenarkan berlabuh di pelabuhan Malaysia selaras dengan "undang-undang antarabangsa".

Walaupun Mahathir@Madey Kutty bukanlah seorang yang boleh dipercayai, kredibilitinya lebih baik dari penayang video seks itu..

Hmmm.. terpaksa atau tidak, Hakikatnya ialah Malaysia telah membenarkan Kapal dari negara haram Yahudi itu berlabuh di Malaysia...

*******************************************

Israeli ships let in due to ‘international laws’, says ex-premier

SHAH ALAM, Feb 22 — Tun Dr Mahathir Mohamad said today that Israeli vessels are allowed to dock at Malaysian ports in accordance with “international laws”, insisting that this did not mean the government supports the Jewish state.

“The question that has arisen (over) why the Malaysian government allows Israeli ships into our ports... yes, this is an international practice.

“If we block them, we could be infringing on international laws,” the former prime minister told a press conference today.

But he firmly said the Malaysian government “cannot” support Israel as it is a “country of territories seized from others”.

“This is not good. The world may recognise Israel... but it (Israel) is quite violent and ignorant of international laws, even mounting blockades in Gaza... gunning dead nine people,” he said.

In May 2010, nine Turkish activists were killed during an Israeli military raid on a Gaza-bound aid ship that had attempted to run a naval blockade.

Malaysia’s alleged trade relations with Israel was raised recently by PKR leaders in an apparent attempt by the party to prove the Barisan Nasional-led (BN) government sympathised with Israel’s Zionist regime.

According to PKR-linked pressure group, Jingga 13, Israeli-owned ships have been docking at Malaysian ports. The group said this confirmed the existence of trade ties between both countries.

The claim also appears to be part of the party’s efforts to stave off similar accusations made against its de facto leader, Datuk Seri Anwar Ibrahim, who has often been labelled a Jewish sympathiser by his political foes in Umno.

The opposition leader invited further suspicion over his alleged ties with Israel when he expressed support during a recent interview with the influential Wall Street Journal (WSJ) for “all efforts to protect the security of the state of Israel”.

Anwar has since explained that this support remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians but has continued to draw flak for his remarks, including from his political partners in Islamist party PAS.

The leader even held a meeting with PAS spiritual advisor Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat to explain his statement.

But Dr Mahathir continued to insist today that Anwar, his former deputy in the government, has always been a strong supporter of the Israeli cause.

He further accused Nik Aziz today of attempting to “protect” Anwar, when it was pointed out by reporters that the PAS leader did not pressure his PKR comrade to retract his statement or sue the WSJ.

“He (Anwar) has always been a strong supporter of Israel... Now Nik Aziz is trying to defend him.

“But what the Israelis are doing... Is this humane? ... Guarantee their (Israel’s) security? What should be done is stop them (Israel) from attacking others, not protect them.

“Thousands of Palestinians are still detained there, no trial, nothing for years. This is a cruel regime... If America wants a regime change, this is the regime that should be changed,” he said.

In a recent blog posting, Dr Mahathir had alleged that Israel and the US are conspiring to affect a regime change in Malaysia through a “puppet government” to be helmed by Anwar.

psst...Madey kutty Harus Beribadat banyak-banyak sebelum terlambat.....

Baca Berita Penuh ..

Saturday, 18 February 2012

[Gambar] Jenis-Jenis Kapal Dagangan Israel Di Malaysia


UMNO/BN dalam beberapa hari ni asyik dok main isu israel melalui media, mentang-mentanglah PRU13 sudah semakin dekat. Serangan demi serangan sudah bermula terhadap Pakatan Rakyat kususnya terhadap ketua Pakatan Rakyat dato seri anwar ibrahim. Selepas isu liwat dan anwar dibebaskan. Sekarang mereka mengangkat modal israel pula sebagai senjata baru mereka untuk menjatuh krebiliti anwar ibrahim.

Hari ni gua ingin ulaskan kembali sekadar knowledge kepada rakyat malaysia yang masih tidak tahu. Gambar diatas ni adalah milik syarikat israel iaitu aset penting yahudi dalam bidang perkapalan. Sedar atau tidak syarikat ini beruruan dengan kerajaan UMNO/BN melalui hubungan dagang sejak puluhan tahun lagi.

Dan kalau lu semua perasan sekarang ini banyak kontena di atas lori yang tertera nama syarikat tersebut iaitu ZIM berada di atas jalanraya malaysia.

Kalau lu nak mengatahui dengan lebih lanjut mengenai kapal-kapal dari syarikat israel ZIM sila klik SINI

Ini sudah membuktikan malaysia dibawah kerajaan UMNO/BN telah menjaga keselamatan israel dan memberi berbutir-butir peluru kepada israel untuk memerangi umat islam di palestin. UMNO/BN sudah lama mengiktiraf israel sejak zaman tunku lagi demi untuk menjadi anggota pertubuhan bangsa-bangsa bersatu PBB.

psst....Puak-puak UMNO/BN tolol menyamar jadi ahli PAS menentang anwar di permatang pauh. Kontoi Beb...Tengok Gambar Dibawah....

Ni lah mat najis...lu semua masih ingat???

Baca Berita Penuh ..

PANASSS : Bukti Malaysia Berdagang Dengan Israel

Nampaknya walaupun passport Malaysia mengharamkan warganya untuk masuk ke negara haram Israel, negara terus menerus berdagang dengan pusat Zionis itu.

Anda boleh baca sendiri di laman wen syarikat konsultant tersebut disini. Tak sangka Malaysia juga adalah penyumbang secara langsung kepada kerajaan Israel untuk membeli peluru dan bom bagi meneruskan penjajahan mereka terhadap rakyat Palestin.


Selepas membaca dan melihat gambar diatas, apa perasaan anda? Tertipu? Terasa bodoh?

Dapatkan lebih maklumat di SINI


ZIM Dulu Kini dan Selamanya... Apa kata Ketuanan Melayu? Untuk rujukan, ZIM adalah syarikat GLC Kerajaan Israel. Nama ZIM diberikan oleh Menteri pengangkutan Pertama ISRAEL - David Remes berdasarkan kitab lama yahudi yang bernama "Old Testement" yang bermaksud "kapal panjang".

The Israel Corporation memegang share saham sebanyak 98% terdiri daripada Israel Corporation (57%) + Bank Leumi L'Israel (20%) + saham awam Israel.

APA CHEEEEEEEEEEEEEEERRRR?!!

AzrinRen : Ini sudah menjaga keselamatan israel dan membantu israel, seolah-olah UMNO telah memberi berbutir-butir peluru kepada israel untuk membunuh umat islam di palestin, NGO dan bukan banda-banda kerajaan yang lain harus bersuara dan menentang keras terhadap kerajaan UMNO yang menjaga dan membantu negara haram israel yahudi itu. Sebab itulah malaysia yang dibawah tampuk pemerintahan rejim UMNO tidak mengiktiraf hamas. Rupa-rupanya mereka berdagang dengan israel. itu menampakkan malaysia sudah mengiktiraf negara haram yahudi tersebut. Rakyat harus bangkit menentang dan menolak sekeras-kerasnya kerajaan UMNO yang bersekongkol dengan yahudi.

PRU13 ni kita tolak kerajaan UMNO yang terang-terangan berkawan dengan israel. Rakyat harus merasa malu terhadap tingkah laku kerajaan kita iaitu naungan UMNO yang bersekongkol dengan yahudiii... 

Ayuhhh ALIHHHHH!!!!!!!!!!!!!
Lagi Sejarah Kapal Zim di SINI

psst...Hari ni gua demam haaa.....

Baca Berita Penuh ..

Friday, 17 February 2012

Dua buah Kapal Israel di Pelabuhan Klang (Westport)

SEJAK kebelakangan ini, nampaknya media arus perdana seperti Utusan dan TV3 Al-Musyrikin tak henti-henti menyerang Anwar berhubung isu "two state solution".

Mereka mahu orang Melayu percaya bahawa Anwar Ibrahim adalah ejen Israel, tali barut Israel, boneka Yahudi, Anti Palestin dan lain-lain you name it. Tujuannya mudah difaham, iaitu untuk meraih undi orang Melayu untuk BN sempena PRU13.

Propaganda media arus perdana ini memang mudah sangat difahami. Kalau tanya kambeng, kambeng pun boleh baca propaganda meraih undi Melayu yang dilakukan ini. Sepotong ayat Anwar diputar belit siang malam pagi petang.

Bak kata orang tua-tua "mengata orang jahat supaya diri sendiri nampak baik". Itulah yang sebenarnya dilakukan oleh mereka. Mereka kata Anwar sokong Yahudi supaya orang Melayu fikir Najib pejuang Palestin kah kah kah

Seperti yang dijanjikan di dalam twitter semalam, rujuk sini [Twitter] kita akan dedahkan hubungan dagang Malaysia dengan Israel. Najib nak jadi pejuang Palestin? Kah kah kah kamu nak tipu siapa? Ayam? Itek? lembu? Kambeng?

Semalam, 16 Febuari 2012, dua buah kapal milik syarikat perkapalan Israel, ZIM USA dan ZIM Atlantic dilihat berlabuh dan menurunkan ratusan kontena di Pelabuhan Klang (Westport).

Sila lihat bukti gambar-gambar di bawah.



Buat pengetahuan anda, kedua-dua kapal Israel ini berlayar terus dari Haifa, Israel ke Pelabuhan Klang. Apa maknanya?

Ini bermakna kedua-dua kapal ini mengisi barang-barang di dalam kontena mereka di Pelabuhan Haifa, Israel tanpa singgah di mana-mana negara lain, terus ke Pelabuhan Klang.

Jelas sekali di sini mereka menghentam Anwar Ibrahim hanya kerana sepotong ayat, untuk menunjukkan merekalah pejuang anti Israel, benci Israel, pejuang Palestin.

Itu di depan mata kita. Bagaimana di belakang kita? Lihat sendiri dengan mata kepala anda bagaimana mereka menjalankan hubungan dagang dengan Israel di belakang anda. Muncung berkokok, ekor bergelumang taik! Ptuih! - MiloSuam

psst....Itu Dah terang-terang menjaga keselematan Israel...kenapa pencacai-pencacao diam seribu bahasa??

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat