Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label musibah. Show all posts
Showing posts with label musibah. Show all posts

Monday, 15 November 2010

Banjirrr Ohhh Banjirrr...

ada org kata bah tu bala!


kalau bala....pasaipa masa aku pi kat pusat bantuan bah tu..... aku tengok orang gelak-gelak.....sengeh-sengeh....jolok nasik masok perut sampai sendawa!........lepas tu dok kat kerusi sembang pasai pompuan...pasai janda seksi....pasai benda-benda yg cuit hati....last2 gelak kahkahkahkah!..........NI KA RUPA ORANG YG SEDANG DOK DALAM BALA TUHAN? 

tak dak sedih....tak dak sugul....takdak takut....takdak muhasabah.....MULUT TAK KELUAR ISTIGHFAR!........ayaq mata jauh sekali.....badan menggeletar tok sah harap! 

ada org kata bah tu ujian!


kalau ujian........pasaipa masa aku pi kat rumah orang yg sedang kena ujian tu..........aku tengok tuan rumah tu relax ja tengok tv........dengak radio.....sambil nyanyi-nyanyi.....gelak-gelak........usik hang!....usik aku........tidor lunjur kaki kat kerusi malas!................tak dak langsung gaya macam org yg sedang hadapi ujian! 

takdak langsung.......kot-kot nak rasa cemas....rasa gundah gulana.....semuanya coolllllllll ja!....everything is cam ok ja! 

ada orang kata bah tu fenomena alam!



betoi ka ni!........................cam tak caya pulak aku! 
pasaipa dulu-dulu tak jadi camni?........yg aku tau dulu-dulu bah hanya terjadi kalau hujan terlampau lebat....bertempor dengan ayaq laut pasang besar....................haaaaaaaaa cam tu bulehlah kita cakap fenomena alam! 

aku rasa.....ni bukan fenomena alam ni!.....tapi bah yg berpunca dari lalai ......alpa......manusia dalam urus amanah tuhan kot!.....RASA2NYA LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! 

apa kata kalau kita kata....sebenarnya bah ni adalah satu fiesta! 

pasai aku tengok ramai sangat yg syok bila tengok lori beras....lori kain selimut........lori gula masuk pi kat depa yg sedang CERIA kat sesetengah pusat pemindahan tu! 

pasai aku tengok ramai yg berebut-rebut nak bagi bantuan sambil sengeh .....pada yg terima barang tu jugak dalam semngeh jeeeeeeeeeeeeeee! 

apa kata kalau kita kata......bah ni sebagai satu medan tempor....lawan kata mengata!.............tak dak simpati......tak dak muhasabah....tak dak kesian belas.....tak dak rasa menyesal.....tak dak rasa persdaudaraan.....tak dak silaturrahim.....tak dak rasa apa-apa pun! 
gelagak kat pusat pemindahan boleh terjemahkan sejuta cerita klu kita tengok ngan mata hati! 

ada satu pusat pemindahan masa solat jumaat.............asap rokok berkepoi-kepoi.......relaxxxxxxx .........suara azan lesap camtu ja!
 

psst : ada orang kata bah tuh banjir........tapi.....tak pulak orang panggil roti banjir tuh roti bah!!..nyot..nyot...keh keh ahah!!!..hehee..sorry orang-orang selatan sebab aku loghat utara...

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat