Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label pisau.net disaman. Show all posts
Showing posts with label pisau.net disaman. Show all posts

Thursday, 9 February 2012

Akhlak Rendah Papagomo & Dua Lagi Blogger UMNO Diadukan Kepada SKMM


Pegawai khas Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, Zairil Khir Johari hari ini membuat laporan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) terhadap laman web rasmi Umno, Umno Online dan blog pro-Umno Pisau.net dan Papa Gomo.Laporan ini dibuat ekoran serangan berterusan laman web dan blog tersebut terhadap anak lelaki Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang difitnah sebagai pencabul kehormatan seorang pelajar perempuan.“Saya telah diarahkan untuk membuat aduan kepada SKMM atas perkara ini kerana penerbitan dan penyiaran artikel-artikel palsu dan fitnah oleh Pisau.net, Umno-Online dan juga Papa Gomo merupakan suatu kesalahan di bawah, antara lainnya, Seksyen 211 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. 

Beliau turut menjelaskan contoh artikel yang berunsur fitnah dan sindiran tersebut.
“Sebagai contoh terbaru, saya memetik daripada artikel Papa Gomo pada 7 Februari 2012 yang bertajuk “Lim Guan Eng Nenen Memang SIAL – Ibrahim Ali”, di mana Papa Gomo telah membuat sindiran berikut:

“Psssttt.. Guan Eng Kaki Nenen, patut anak pun suka Raba Tetek… Memang SIAL”.

Motif jelik dan keji

“Adalah jelas di sini bahawa laman-laman web seperti Papa Gomo mempunyai motif jelik dan keji serta sanggup melakukan apa-apa termasuk memainkan sindiran yang bukan sahaja memfitnahkan Ketua Menteri tetapi juga memangsakan seorang kanak-kanak dalam usia persekolahan yang tidak bersalah,” kata Zairil di dalam satu kenyataan media.

Pada bulan Oktober tahun lepas, terdapat desas desus bahawa anak Guan Eng telah ditukarkan sekolah gara-gara mencabul kehormatan seorang pelajar perempuan di sekolah lamanya.

Laman-laman web tersebut, termasuk laman web rasmi Umno iaitu Umno-Online, telah mendakwa bahawa Ketua Menteri telah membayar RM200,000 kepada pelajar perempuan tersebut sebagai sogokan untuk berdiam.

Bagaimanapun, tuduhan tersebut telah disangkal oleh ‘pelajar perempuan’ tersebut yang dikenal pasti sebagai jaguh catur Hong Kong yang kini berada di Britain.

“Anya Corke, telah menegaskan bahawa beliau tidak pernah sesekali pun bertemu dengan Ketua Menteri atau anaknya,” jelas Zairil.

Ini diikuti oleh pengesahan Pengarah Pelajaran Pulau Pinang, Ahmad Tarmizi Kamaruddin bahawa tidak ada sebarang bukti untuk mengaitkan anak Ketua Menteri dengan apa-apa kejadian sedemikian.

Pengetua SMJK Heng Ee, iaitu sekolah lama anak Ketua Menteri, juga telah menafikan kejadian itu.

Meskipun demikian laman web dan blog yang dinyatakan di atas tetap meneruskan serangan dengan memaparkan laporan berunsur fitnah dan palsu di laman mereka. -FMT

Akhlak rendah blogger pro-UMNO, pelajar sekolah terus jadi sasaran fitnah mereka

KUALA LUMPUR, 9 FEB: “Psssttt.. Guan Eng Kaki Nenen, patut anak pun suka Raba Tetek… Memang SIAL”

Itulah catatan blogger pro-UMNO Papagomo pada 7 Februari bertajuk “Lim Guan Eng Nenen Memang SIAL – Ibrahim Ali” yang mencerminkan tahap pemikiran dan akhlak pecacai upahan UMNO tersebut.

Betapa angkuh, keji dan jeliknya blogger pencacai UMNO, walau pun mereka sedar dan tahu beberapa laporan polis telah ditampilkan terhadap blog mereka kerana berbohong dan menyebarkan hasutan, mereka masih lagi berterusan memfitnah.

Justeru, Setiausaha Politik Kepada Setiausaha Agung DAP, Zairil Khir Johari telah membuat aduan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) terhadap laman-laman web UMNO Online (laman web rasmi UMNO) dan para blogger pecacai UMNO seperti Pisau.net dan Papagomo.

“Sehingga sekarang, artikel-artikel yang palsu dan fitnah itu masih lagi dipaparkan dalam laman-laman web tersebut,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mengimbas kembali peristiwa-peristiwa yang berkaitan dengan isu itu, beliau berkata, pada Oktober tahun lalu, beberapa laman web telah memainkan desas-desus kononnya anak Ketua Menteri Lim Guan Eng telah ditukarkan sekolah gara-gara mencabul kehormatan seorang pelajar perempuan di sekolah lamanya.

Tambahan pula, laman-laman web tersebut, termasuk laman web rasmi Umno iaitu Umno-Online, telah mendakwa bahawa Ketua Menteri telah membayar RM200,000 kepada pelajar perempuan tersebut sebagai sogokan untuk berdiam.

Ekoran daripada itu, pelbagai pihak telah muncul untuk menyangkal tuduhan-tuduhan tersebut sebagai fitnah yang langsung tidak berasas, tambah beliau lagi.

Zairil menjelaskan, “pelajar perempuan” yang menjadi bahan fitnah blogger pro-UMNO, iaitu seorang wanita warga asing yang tidak ada kena-mengena dengan pembohongan itu, Anya Corke, telah menegaskan bahawa beliau tidak pernah sesekali pun bertemu dengan Ketua Menteri atau anaknya.

“Kenyataan Anya telah diikuti dengan pengesahan daripada Pengarah Pelajaran Pulau Pinang Ahmad Tarmizi Kamaruddin bahawa tidak ada sebarang bukti untuk mengaitkan anak Ketua Menteri kepada apa-apa kejadian sedemikian.

“Tambahan pula, pengetua SMJK Heng Ee, iaitu sekolah lama anak Ketua Menteri, juga telah menafikan kejadian itu,” ujarnya.

Walau pun pelbagai bukti telah ditampilkan, beliau kesal kerana laman-laman web tersebut masih lagi meneruskan serangan mereka tanpa melaporkan perkara yang sebenar.

Menurutnya, adalah jelas bahawa laman-laman web tersebut mempunyai motif jelik dan keji serta sanggup melakukan apa-apa termasuk memainkan sindiran yang bukan sahaja memfitnah Guan Eng tetapi juga memangsakan seorang kanak-kanak dalam usia persekolahan yang tidak bersalah.

“Sehingga hari ini, tindakan daripada pihak berkuasa masih lagi ditunggu-tunggu. Pada 12 Januari 2012, pihak polis telah menghubungi Ketua Menteri dan menasihati supaya beliau membuat laporan polis untuk memudahkan tindakan susulan ke atas pengendali-pengendali laman-laman web berkenaan.

“Malah, Ketua Menteri telah diberitahu bahawa permintaan untuk membuat laporan ini telah datang daripada “pihak atasan”. Namun demikian, setakat ini siasatan masih belum lagi menghasilkan sebarang tangkapan,” katanya.

Berikutan itu, Zairil telah diarahkan untuk membuat aduan kepada SKMM berhubung penerbitan dan penyiaran rencana-rencana palsu dan fitnah oleh blog-blog tersebut.

Tambahnya, penyiaran rencana-rencana fitnah itu merupakan satu kesalahan di bawah, antara lainnya, Seksyen 211 (Larangan terhadap pemberian kandungan jelik) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. - sumber dari GB

''Hello...hello...haaa...gua ni..papagomo. bak duit rm10 juta. gua nak bayar saman ni, gua tolong, lu kena tolong gua pulak''

psst....Sedap jugak epal yang guna beli kat aneka tadi...

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat