Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label pkr pas dap umno bn pakatan rakyat. Show all posts
Showing posts with label pkr pas dap umno bn pakatan rakyat. Show all posts

Wednesday, 23 November 2011

Tips Elak Rangkaian Wi-Fi Anda Dicuri


Sekarang ni banyak betul pencerobohan network dari hackers2. Kalau setakat pengguna macam kita ni sayur2 je hacker2 ni nk godam. Sedang website kerajaan umno pn senang depa tapau ni kan pula laman blog@sosial kita ni ha. Yela, canggih mana pun dunia sekarang ni, manusia yang cipta dan ubahkannya. No wonders la benda2 camni boleh digodam dan diubah. So, itu cite hackers la. 

Hari ini aku nak share something la buat hangpa di luar sana yang menggunakan rangkaian Wi-Fi di rumah seperti P1 Wimax, Unifi mahupun Streamyx Wi-FI. Jika hangpa ingin rangkaian Wi-Fi hangpa dibuka tanpa pengguna lain terutama hackers2 berdekatan dengan kawasan rumah mengakses Wi-Fi rumah  hangpa , aku ingin kongsi tips dengan hangpa iaitu menamakan semula rangkaian Wi-Fi hangpa seperti c: \ virus.exe supaya orang lain terutama jiran sebelah rumah tidak dapat mengakses Wi-Fi hangpa. 

Cara ini merupakan salah satu cara yang terbaik bagi aku sebab aku penah tengok Wi-Fi rumah abang ipar aku ni menggunakan cara yang sama. Cara mengunakan nama virus ini adalah untuk menakutkan orang yang tak bertanggungjawab daripada mencerobohi dan menggunakan perkhidmatan Wi-Fi hangpa.

Selain itu juga, untuk meningkatkan lagi tahap keselamatan Wi-Fi hangpa yang lebih baik lagi adalah dengan menetapkan satu kata laluan rangkaian bersama enkripsi WPA2. Cara ini juga salah satu cara bagi membolehkan hangpa menukar nama network (SSID) hangpa. So buat hangpa di luar sana tu bolehla tukar nama network (SSID) dgn nama virus ni. sedikit sebanyak boleh mengelakkan rangkaian Wi-Fi hangpa dicerobohi.

psst : - Aku salah seorang admin wifi sudah pun melakukanya...

Baca Berita Penuh ..

Tuesday, 4 January 2011

Semakin Maju Manusia Semakin Gila : - Uji kaji nyamuk transgenik ditangguh akibat bantahan


 

 psst : umno dan nyamuk memang nak sama nampaknya...huih huih huih... 

Pelaksanaan uji kaji lapangan bagi nyamuk jantan transgenik, iaitu nyamuk yang diubah suai secara genetik bagi mengawal populasi nyamuk aedes di negara ini telah ditangguhkan berikutan bantahan daripada pakar alam sekitar, lapor AFP.

 Dalam uji kaji yang pertama seumpamanya di Asia, 4,000-6,000 nyamuk Aedes aegypti sepatutnya dilepaskan bulan lalu bagi memerangi denggi yang telah mengorbankan 134 orang di Malaysia tahun lalu.

Serangga berkenaan diubah suai secara genetik agar anak nyamuk berkenaan akan mati dengan segera - teknik yang diharap dapat mengawal jumlah nyamuk itu.

Baca Berita Penuh ..

Sunday, 2 January 2011

Khairy Jamaludin : - "Saya ingin berehat dari politik"

video 
 psst : - berehat kah atau direhatkan....hahahahah...disisih oleh tok jib.... 
sebagai ketua pemuda yang "terbiar" dalam senarai kabinet 1malaysia.. itulah balasannya bila terlalu "gopoh" semasa pak lah jadi pm. akhirnya berundur secara terhormat... haha..


Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin mengesahkan spekulasi bahawa beliau tidak akan mempertahankan kerusi Parlimen Rembau pada pilihan raya umum akan datang.

Apabila diminta mengesahkan spekulasi mengenai keputusannya untuk tidak bertanding pada pilihan raya umum ke-13, beliau menjawab 'ya' menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS).

Terdahulu, Khairy mencetuskan kekecohan di Twitter apabila mengumumkan keputusannya untuk berehat daripada bidang politik.

"Hope to help win more youth support for BN (Barisan Nasional) in 2011 & work hard preparing for elections. Then I’m taking a break from politics. Can’t wait".

(Harap dapat bantu raih sokongan belia untuk BN pada 2011 dan bekerja keras untuk menghadapi pilihan raya. Kemudian saya hendak berehat dari politik. Tidak sabar) katanya menerusi Twitter pada Sabtu.

Kenyataan tersebut mendapat respon hebat daripada para pengikutnya yang tertanya-tanya sama ada Ahli Parlimen Rembau itu tidak akan mempertahankan kedudukannya kelak.

"I would like to ‘stand down’ as they say in the UK. A couple of things I’d like to do before it gets too late".

(Saya ingin 'menarik diri' seperti perumpamaan di United Kingdom. Beberapa perkara mahu saya lakukan sebelum terlambat) jawab Khairy sebagai respon kepada seseorang yang bertanya maksud beliau tentang 'berehat'.

Baca Berita Penuh ..

Saturday, 1 January 2011

Fitnah : - Blogger UMNO Minta Maaf


psst : - fitnah itu boleh merosakkan umat islam!! 
PAS bersetuju dengan kenyataan ketua Polis Negara yang akan memantau laporan media baru yang tidak tepat. 

“Hanya cuma PAS mengharapkan supaya pihak polis bertindak sama rata dan sama adil kepada semua yang terlibat, jika melaporkan berita fitnah, kata Ketua penerangan PAS pusat, Ustaz Idris Ahmad. 

Tambahnya, jangan media baru yang dimiliki oleh Pakatan Rakyat sahaja diambil tindakan.

Menurutnya, ada satu laporan fitnah oleh blogger UMNO terhadap Salahudin Ayub, Naib Presiden PAS yang mengatakan beliau ada skandal dengan perempuan. 

Jelasnya, Salahudin telah bersemuka dengan pemfitnah itu di parlimen baru-baru ini ketika beliau menghadiri perjumpaan blogger UMNO di parlimen. 

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat