Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label polis belasah remaja. Show all posts
Showing posts with label polis belasah remaja. Show all posts

Wednesday, 18 July 2012

Video Polis Belasah Remaja Dengan Tangan Bergari


First mesti kita fikir siapa yang rakam ? Then kita mesti fikir kenapa dia rakam ? Then kita pasti akan fikir apa tujuan dia sebarkan hal tersebut? Betul tak? Itu juga perkara yang aku terlintas di pemikiran aku. Mula2 korang tengok dulu video tersebut kat bawah neh


Soklan pertama, siapa yang rakam? Aku tatau. Tapi yang aku tahu mereka rakam guna handphone. Sebab itulah satu2nya alat yang boleh merakam yang boleh dibawa masuk ke sana sini tanpa sekatan..

Video Polis Belasah Remaja Dengan Tangan Bergari

Apa yang aku boleh simpulkan disini ialah kita tak boleh nak buat apa2 kesimpulan pun berdasarkan kepada satu video. Cukup susah nak cakap apa2 sebab taktau punca kepada perlakuan tersebut. Namun, bagi aku sekira nya dia terbukti seorang penjenayah, jalankan je hukuman yang telah ditetapkan. Tetapi, jika sekira nya dia masih lagi seorang suspect, itu bukan tindakan yang wajar..

Apa2 pun, seorang pelaku kes jenayah berat andai dilayan kejam sememangnya patut kerana mereka terlebih dahulu kejam kepada masyarakat. Inilah pendapat aku.

P/S : Terima kepada perakam video tersebut, ini membuktikan kekejaman pihak polis yg dilakukan terhadap remaja tersebut, seolah-olah remaja tersebut melakukan jenayah besar.

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat