Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label tv3 suku utusan meloya. Show all posts
Showing posts with label tv3 suku utusan meloya. Show all posts

Wednesday, 11 January 2012

Para-Para Blogger Umno Gelisah Pembebasan DSAI...


''Walaupun mahkamah sudah memutuskan Datuk Seri Anwar Ibrahim bebas dan lepas daripada tuduhan fitnah liwat oleh bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, sebahagian besar blog pro Umno-Barisan Nasional (BN) dikesan masih meneruskan serangan dengan cuba memberi gambaran kononnya liwat itu berlaku tetapi tertuduh dibebaskan atas alasan teknikal berkaitan integriti DNA.

Tinjauan inimajalah.com.my sejak Anwar dibebaskan mendapati blogger pro Umno-BN meningkatkan serangan baru dengan cuba memberi gambaran kononnya pembebasan Anwar lebih berpunca daripada faktor kelemahan bukti, bukan disebabkan tertuduh tidak melakukan jenayah itu.

Malah, sesetengah blogger terbabit masih menggelarkan Anwar sebagai “peliwat” walaupun dari segi perundangan, tokoh pemimpin pembangkang itu sudah dibebaskan dan dilepaskan dari tuduhan fitnah itu.

Antara blogger pro Umno-BN yang masih melabelkan Anwar sebagai “peliwat” ialah theunspinners.blogspot.com dengan tajuk entri mutakhirnya, “(Apa) Bila anak peliwat pertikai mahkamah, Anwar tak patut keluar 2004″.

Kekecewaan dan rasa tidak gembira dengan keputusan mahkamah membebaskan Anwar diluahkan tanpa berselindung di blog yang terkenal dengan kebencian melampau terhadap Anwar, iaitu papagomo.com.

“Agak luluh jiwa ini (apa) bila mendapat tahu keputusan mahkamah semalam yang telah membebaskan dan melepaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim dari pertuduhan liwat yang beliau hadapi,” catat blog berkenaan dalam entri mutakhirnya.


Dalam satu entri lain hari ini, papagomo.com membawakan hujah sampel DNA bagi menampakkan kononnya pemimpin pembangkang itu patut disabitkan dengan tuduhan liwat.

“Sepanjang pembelaan diri oleh tertuduh iaitu Anwar Ibrahim sampel DNA juga tidak diulas oleh Anwar Ibrahim yang membuktikan kepada semua rakyat sampel DNA diterima pakai sama sekali dan atas sebab itu hakim meminta Anwar Ibrahim membela diri,” catat blog papagomo.com.

Sementara itu, theunspinners.blogspot.com cuba mencari ruang untuk terus menggambarkan Anwar terbabit melakukan kesalahan itu dengan membangkitkan semula petikan kenyataan Anwar sendiri berhubung frasa “suka sama suka” ketika beliau mula dihadapkan di mahkamah.

Blog itu mencatatkan, Anwar sendiri menyebut kejadian seks luar tabie dengan Saiful pada 26 Jun 2008 di antara 3.01 petang dan 4.30 petang di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara, No 99, Jalan Setiakasih Bukit Damansara telah berlaku atas dasar “suka sama suka”.

Menurutnya, Anwar menyebut frasa “suka sama suka” itu pada 7 Ogos 2008 di luar bangunan Mahkamah Sesyen Jalan Duta, ketika kali pertama kes itu disebut di mahkamah.

Bagaimanapun, dalam entri sama, blog berkenaan mengakui Anwar menyebut “suka sama suka” dalam konteks mempertikaikan mengapa beliau (Anwar) didakwa mengikut Seksyen 377B.

“Ini pendakwaannya itu 377B maknanya suka sama suka. Kalau suka sama suka, pasal apa saya seorang sahaja yang kena dakwa.

“Dah suka (sama) suka dakwa dua-dualah,” kata Anwar seperti dipetik blog terbabit.

Sementara itu, satu lagi blog yang terkenal anti Pakatan Rakyat (PR), pisau.net menjadikan kenyataan bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Ali yang menyifatkan perjuangan Anwar adalah “kotor” sebagai modal untuk terus memburukkan ketua pembangkang itu.

Selain itu, banyak entri anti PR dan Anwar boleh ditemui di mybloghub.my. Blog ini banyak menghimpunkan entri oleh blogger pro Umno-BN. - inimajalah.com.my"

Tambahan : Kesian kat mereka, azrin sungguh bersimpati terhadap mereka, Anwar ibrahim baru sahaja dibebaska,n papa-para blogger Umno-Bn dah meroyan tidak tentu arah dan masih enggan mengaku kalah. jikalau kelak nanti dato seri anwar ibrahim ditabal sebagai Perdana Menteri ntah bagaimana pula mereka nak meroyan.

Almaklumlah, memfitnah dan pedajal dato seri anwar ibrahim adalah sumber punca rezeki mereka untuk isteri dan anak-anak. jika dato seri anwar ibrahim ditabal sebagai Perdana Menteri, dimana lagi mereka nak mencari rezeki?? siapa nak bayar?? menteri-menteri Umno-Bn termasuk pakjib sudah tentu akan dihadap ke muka pengadilan atas sebab-sebab salah guna kuasa berfakta.

Jadi siapa pula mangsa untuk mereka nak mencari rezeki??? nak mintak PR tolong bayar untuk mengutuk pakjib?? Ohhh...maaf. sikap pedajal dan memfitnah itu adalah sesuai dan sinonim dengan Umno-Bn yg gilakan kuasa. permainan politik kotor bukanlah amalan kami. dalam banyak-banyak parti dialam perikatan Barisan Nasional yg kuat meroyan adalah Umno.

Baca Berita Penuh ..

Friday, 30 December 2011

Rumah Mewah Anak Kak Jat Di Singapura...


Setelah mededahkan restoran mewah syahrizat dan anak-anaknya di singapura yang menggemparkan rakyat malaysia,Aku kali nih nak tunjukkan bukti hakmilik empunya restoran mewah tu.Almaklumlah puak-puak Umno nih masih nak kan bukti dan depa kata semua nih fitnah.Aku ambil bukti nih dari blog milo suam yang mendedahkan skandal nih terlebih dahulu di blognya.Korang lihat keterangan dibawah yang diambil dari laman web rasmi MeatWorks itu sendiri. Jika kita memeriksa data-data pendaftaran laman web meatworks.com.my ia secara terus mendedahkan siapa pemiliknya klik Whois

Sapa Wan Izzana Fatimah Binti Salleh nih??Sudah tentulah dia nih anak Syahrizat.Ni gambar dia aku ambil dari blog wakil Umno luar negara .Dia ni pernah jadi ketua Umno di Amerika dulu....Berita lebih jelas (Klik Sini)

Cerita Asal <----- Klik

Baca Berita Penuh ..

Sunday, 6 February 2011

Doraemon : - Bersama Berdoa Kejatuhan FIRAUN ABAD INI !


Seminggu selepas Presiden Tunisia Zainal Abidin Ben Ali digulingkan melalui Revolusi Jalanan kini tiba giliran Mesir pula.

Mesir, sebuah negara Islam, Arab dan Afrika mempunyai 80 juta penduduk. Uniknya Mesir kerana terkenal dengan gelaran Bumi Anbiya, Bumi Firaun dan mempunyai Tamaddun yang berusia ribuan tahun.

Presiden Hosni Mubarak mula mengambil alih pimpinan Mesir selepas kematian Anwar Sadat. Sadat dibunuh pada Hari Ulangtahun Perang Oktober(Ramadhan War) 6hb Oktober 1981.

Ketika Khaled Islambouli menembak Sadat, beliau menjerit, " Kematian buat Firaun Zaman Ini!".

Sadat digelar pengkhianat kerana menjadi pemimpin Arab pertama berdamai dengan Regim Zionis dalam Perjanjian Camp David 1978.

Seperti Jamal Abdul Naseer dan Anwar Sadat, Hosni Mubarak meneruskan tradisi pimpinannya menekan, menyiksa, membunuh aktivis Gerakan Islam seperti Ikhwanul Muslimin.

Baca Berita Penuh ..

Saturday, 5 February 2011

Doraemon : - Eh..Eh...Puak-Puak UmnoBongok Nih Dah Sedar Ker??

 
Gua amat-amat terkejut dengan tindakan dua orang budak puak-puak umnobongok ni mengeluarkan statement seperti di atas. Gua masih ingat lagi, dua orang budak puak-puak umnobongok ni adalah pembela penjilat tegar umnobongok yang sebelum ni sering kali menafikan akan kesalahan apa yang telah di lakukan oleh kerajaan umnobongok. 

Yok tengok print screen yang gua ambil ni. dua orang budak puak-puak umnobongok seolah-olah sudah sedar akan keborokkan-keborokkan pemerintahan ala-hosni mubarak yang bernama umnobongok ni.

Mereka sudah tahu kerajaan umnobonok adalah menggunakan sistem BN (Bini Najib) bukannya sistem untuk membantu rakyat. Nah sekarang mereka dah pun sedar akan GST yang dikenakan terhadap rakyat demi kepentingan kerajaan Bini Najib BN melalui firt of the lady Flom....hehehe..Alhamdulillah...Alhamdulillah....Alhamdulillah akan kesedaran mereka. 

Semoga yang lain-lain tu akan terbuka dan menghapuskan sikap buta hati mereka...jangan asyik nak berseronok ja....kelak hangpa nanti akan menyesal...heheh....jangan sampai anak-anak hangpa dok tungging hangguk-hangguk tengok menara warisan 100 tinggkat yang tidak ada apa-apa makna pun. jangan jadi macam puak-puak felda.

psst : - Kepada PKR...lepaih ni jangan ambil calon yang pendatangnya dari umnobongok....takut nanti katak-katak akan menular yang membawa kesakitan hati terhadap rakyat jelata....opsss..ada lagi...artis seksi kata..jangan hanya menilai dengan pakaian...ini lah alasan kurang didikan agama dari mereka...hehehe...


Baca Berita Penuh ..

Saturday, 22 January 2011

Calon : - Sifat Baik Cikgu Mala.


BloggerzExpress : - Chua Soi Lek Mempersenda Islam Dan Menakut-Nakutkan Kaum Cina Mengenai Islam, Itulah Cara-Cara Soi Sek Lek Nak Kembalikan Sokongan Kaum Cina Di Tenang. Chua Soi Lek Seolah-Olah Dirasuk Untuk Menjadi Boneka Sang Penguasa. Masih Ingat Wahai Chua Soi Lek Ke Atas Kekantoian Anda? ;)
Mata pemimpin BN nampaknya terus tertumpu seputar isu sama ada calon PAS Normala Sudirman bersalam atau tidak dengan lelaki, khususnya bangsa Cina.

Pagi ini, Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Tan Lian Hoe hari ini terus menyelar pendirian muslimat PAS itu.

 "Ini perkara paling asas... Bukan hanya lelaki, tetapi bila dia (Normala) bersalam dengan wanita, dia juga pakai sarung tangan. Ini tidak mesra. Adakah dia fikir tangan kita kotor,"kata pemimpin GERAKAN itu.

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat