Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label umno sokong yahudi. Show all posts
Showing posts with label umno sokong yahudi. Show all posts

Thursday, 15 March 2012

ZEPPPP PANAS : UMNO Guna Buku Zionis Yahudi Laknatullah Sebagai Pandai PRU13

Buku panduan terbitan National Democratic Institute for International Affair (NDI), yang didakwa digunakan oleh PKR bagi menerapkan kempen kebencian untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional (BN) melalui cara yang tidak demokratik bukan sesuatu yang 'membahayakan keselamatan" sehingga perlu dirisaukan oleh pihak-pihak tertentu.

Pengarah Eksekutif Merdeka Center, Ibrahiam Suffian berkata, buku panduan itu digunakan di kebanyakan negara dan beberapa parti komponen BN juga menggunakannya untuk menghadapi pilihan raya.


"Saya pernah tengok kandungan buku panduan ini. Tidak ada apa-apa yang membahayakan keselamatan, malah ketika memberi ceramah kepada sebuah parti politik BN, saya juga ada melihat buku panduan ini digunakan," kata beliau ketika dihubungi Sinar Harian Online.

Katanya, buku panduan itu pada asalnya diterbitkan dalam bahasa Rusia oleh NDI dan kemudian diterjemahkan dalam pelbagai bahasa termasuk Bahasa Melayu.

Dalam kenyataan kepada Sinar Harian semalam, PKR menafikan dakwaan Umno bahawa pihaknya menggunakan buku panduan pilihan raya, agensi asing yang menerapkan 'kempen kebencian' untuk menjatuhkan kerajaan melalui cara tidak demokratik.

Sebaliknya, Pengarah Komunikasi PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad menegaskan buku panduan yang digunakan oleh parti itu hanya menerangkan cara-cara sebuah jentera parti dan calon yang bertanding menghadapi pilihan raya.

Menurutnya, buku panduan itu tidak mempunyai unsur-unsur negatif seperti didakwa Umno.
Setiausaha Umno Selangor, Datuk Seri Mohd Zin Mohamed mendedahkan penggunaan buku itu bertujuan untuk menerapkan ‘kempen kebencian’ terhadap pemimpin negara dengan membangkitkan isu tidak relevan.

AzrinRen : Ini bukti dan jelas israel cuba nak pertahan kerajaan yang menyokong mereka iaitu UMNOBN, UMNOBN tidak boleh ditumbangkan!! penat lelah british memperjuang sistem freemasonya dan menubuh boneka freemasonnya, jangan harap israel membiar kerajaan bapanya ditumbangkan. Mereka menggunakan apa sahaja cara dan sanggup mengakui menyokong PR dan menggunaka media memburuk-buruk kan DSAI, siapa lagi yahudi!!! siapa yang tak kenal dengan yahudi!!! sebab yahudilah kerajaan tukur uthmaniyah tumbang dan meracuni pemikiran rakyatnya sendiri, bangsa yahudi adalah bangsa yang banyak kepura-puraan, lu semua tengok, UMNO memperjuangkan bangsa bukan agama, sama dengan yahudi kerana mereka lebih mengutamakan bangsa!!! sebab itulah Allah s.w.t melaknati mereka!!!

psst....Papagomo penjilat tegar UMNO, itu bukti papagomo juga bersubahat dengan UMNO untuk pertahan sistem freemason...heheheh....

Baca Berita Penuh ..

Tuesday, 31 January 2012

Akhirnya PENJELASAN Telah Di Keluarkan Dari Akhbar WALL STREET JOURNAL

Akhirnya PENJELASAN telah di keluarkan dari akhbar WALL STREET JOURNAL ( WSJ ) mengenai kenyataan Dato' Seri Anwar Ibrahim yg telah di perGUNA dan di PUTARkan oleh UMNO! -w.i.w.c

Israel Dominates the Debate in Malaysia – Again



Recent comments by Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim have demonstrated yet again how issues related to Israel continue to divide this majority-Muslim country – and could influence the country’s next national election.
In a recent interview with the Wall Street Journal, Mr. Anwar responded to the question of whether he would open diplomatic ties with Israel by stating his “support” for “efforts to protect the security of the state of Israel,” while at the same time backing the “legitimate rights of the Palestinians.” He stopped short of saying he would establish diplomatic relations between the two states – what he describes as a “tricky” issue – and stated that any change to the status quo would remain contingent on Israel recognizing the aspirations of the Palestinians.
Malaysia is one of three Southeast Asian nations including Indonesia and Brunei that does not have diplomatic relations with Israel, though limited economic ties exist between private companies in both countries.
“Some refuse to recognize the state of Israel,” he said, “but I think our policy should be clear – protect the security [of Israel] but you must be as firm in protecting the legitimate interests of the Palestinians.”
The comments triggered a storm of debate and criticism, with members of the ruling United Malays National Organization (UMNO) and other groups accusing the leader of abandoning the Palestinian cause – an emotive cause long-supported in the majority-Muslim Southeast Asian nation.
Lawmakers called on Mr. Anwar’s opposition coalition to release an official statement on the issue, while president of the right-wing Malay group Perkasa Ibrahim Ali said he would raise the issue in Parliament.
Mr. Anwar responded by saying he supported a “two-state solution” with Palestine, a policy he said was no different from the official stance adopted by the United Nations and Malaysia itself.
“I am issuing a stern warning to anyone trying to twist my statement just so that they can say that I have betrayed the aspirations of the Palestinian people,” he said in a statement to the press. His party’s stand “is to defend the rights of whoever it is that has been victimised,” the statement said.
Though an ethnically-diverse nation that practices freedom of religion, Malaysia has declared Islam as its state religion and tensions over Israel-Palestine issues often boil over. A large percentage of the country’s population supports the Palestinian cause, and jumped to criticize Israel after it launched raids on Gaza in December 2008 and stormed a flotilla in May 2010 that was carrying activists and humanitarian aid to Gaza.
Tensions over the issue are even more on edge now, as Malaysia gears up for its next general election, which must be called by early next year, giving politicians more incentive to argue their views in the press than usual.
“The issue is tied in with Malaysia being an Islamic country,” and the idea that “therefore it should support Palestine,” said James Chin, a professor at the Malaysian branch of Australia’s Monash University. He added the caveat that support for the Palestinians became a much larger issue in Malaysian politics after the era of former Prime Minister Mahathir Mohamad, who has been accused by world leaders of holding anti-Semitic views, which he disputes.
In a statement to the local press, Malaysian Foreign Minister Anifah Aman, a member of the ruling UMNO, disputed Mr. Anwar’s claim that Malaysia’s current policy on Israel is the same as his own. Although Malaysia officially supports a “two-state solution” in settling the Israel-Palestinian conflict, it has also sharply criticized actions taken by Israeli forces in the past, which the foreign minister indicated means Malaysia isn’t supporting “all steps” to protect Israeli security.
“[Anwar’s comments] show a blanket support for anything Israel does,” said Khairy Jamaluddin, the chief of UMNO’s youth wing, who disputed any suggestion Malaysia’s ruling party was trying to politicize the issue ahead of an election. “The issue of Palestine is a top foreign policy priority for my party, it would be an issue during the election year or otherwise… timing doesn’t matter.”
In 2010, Mr. Anwar – who in the past has been described as the face of liberal democracy in Malaysia – found himself on the other side of the argument after he lambasted UMNO for its relationship with a public relations firm called APCO. In Parliament, he said the firm was “controlled by Zionists” and working on behalf of the American government to influence Malaysian government policy – a charge denied by both the government and the public relations firm.
At the time, American-Jewish groups such as B’nai B’rith accused the opposition leader of “anti-Jewish” and “anti-Israel” slanders, and called on American officials to suspend their ties with Mr. Anwar.
Still, many analysts believe the latest kerfuffle is largely electioneering on the part of the ruling coalition, preoccupied with the looming possibility that the next election will be the hardest-fought yet.
“They’re just using it as a weapon to bring (Mr. Anwar) down,” said Mr. Chin at Monash University.
psst...Hahhh..putaqqqq....putaqqq..baik lu semua putaq roda macam kat bawah ni..dapt gak duitt...UMNO dan pencacainya memang kaki putaq alam...!!!



Baca Berita Penuh ..

Saturday, 28 January 2012

Anwar : Gencatan Senjata Bukan Pertahan Keselamatan Israel.


"Isu Palestin: Media kawalan Umno putar belit kenyataan Anwar

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memberi amaran keras kepada mana-mana pihak yang memutar belit kenyataannya semata-mata mahu memfitnah, kononnya Ketua Pembangkang itu mengkhianati aspirasi rakyat Palestin.

Berikut adalah kenyataan penuh beliau:

Saya diwawancara oleh Wall Street Journal pada hari Khamis, 26hb Januari 2011. Antara soalan yang ditanya kepada saya adalah berkaitan dasar luar negara dan isu Palestin.

Saya tuntas menegaskan bahawa kemahuan dan hak rakyat Palestin mesti dibela dan itu merangkumi hak untuk mendirikan negara sendiri serta tidak terus dizalimi.

Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati. Berikut adalah jawapan yang saya berikan:

“I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians.”

Pendirian saya ini ternyata sejajar dengan prinsip perjuangan Parti Keadilan Rakyat yang menjunjung tinggi prinsip Keadilan Sejagat dan tegas membela hak mereka yang dizalimi.

Selain itu, pandangan saya ini ternyata selari dengan Resolusi 1397 Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan Inisiatif Keamanan Arab (Arab Peace Initiative) yang berteraskan Penyelesaian Dua Negara atau lebih dikenali sebagai Two-State Solution.

Malahan dasar luar negara juga menekankan prinsip Penyelesaian Dua Negara sebagaimana yang diungkapkan YB Menteri Luar ketika Perbahasan Perhimpunan Agung PBB Sesi ke-66 pada 27hb September 2011 di New York (GENERAL DEBATE OF THE 66TH SESSION OF THE UNITED NATIONS GENERAL ASSEMBLY).

Beliau menyebut:

“..Malaysia fully supports the legitimate rights of the Palestinian people for an independent State of Palestine, based on the two-state solution, taking into account the security concerns of both parties (Israel and Palestine).”

Ternyata dari kenyataan Menteri Luar Negara, dasar Malaysia adalah bersedia menghormati hak rakyat Palestin dan Israel untuk menikmati keamanan dan kedamaian.

Akan tetapi kesediaan kita pastinya bergantung kepada syarat selagi mana hak rakyat Palestin tidak dicerobohi.

Justeru saya memberi amaran keras kepada mana-mana pihak yang cuba memutar belit kenyataan saya semata-mata mahu menyebar fitnah kononnya saya mengkhianati aspirasi rakyat Palestin.

Pendirian Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) adalah tuntas membela hak sesiapa sahaja yang dirampas dan dizalimi. Iltizam untuk memastikan keadilan buat semua tidak pernah surut malah pastinya digilap dan diperkukuh.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=25972

Ps : Anwar tidak ego untuk mengungkap kenyataan menteri luar dr umnobn ketika menyatakan prinsipnya. yang baik disokong, yang zalim ditentang... tiada dendam peribadi walaupun beliau diketahui diperlakukan secara zalim selama ini.

Freemason..Isyarat yang disukai yahudi.....

Agen @ [Jgn la mencarut] umnobn yg menyebar fitnah dan propaganda murahan di tko ni agar melemahkan semangat pakatan rakyat patut sedar UNTUK APA mereka berjuang? utk perut mereka hingga sanggup menggadai maruah dan masa depan anak2, bangsa dan agama mereka? fitnah la lagi...sehingga anda sedar bahawa ada kalanya Allah akan mengazab pesalah di dunia lagi sebagai pengajaran kpd yg lain.

(Isyarat Freemason) Yahudi Berjaya manakluk dunia hasil pembelaan freemasonnya...

psst...Mendulang paku serpih...mengata orang dia yang lebih..ptuihhhh kat UMNO!!!

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat