Labels

Aik? nama domain masih kekal lol? hmm, kalau mcm tu takpa, nanti kalau dh tak boleh guna http://www.ohrakyat.org, hangpa pakai nama domain original dri blogger ni la -----> bloggerz-express.blogspot.com blog ni akan diaktifkan semula, tetapi bukan lagi blog 100% pasai politik. sekian harap maklum.
Showing posts with label unifi. Show all posts
Showing posts with label unifi. Show all posts

Sunday, 30 June 2013

WOW! Singapura Punya Unifi 5Mbps Macam FREE TERUS!!! kah3x


1. Sesetengah orang kita ni bengap! cakap 5Mbps dah terlampau laju dan amat patut dikenakan RM 150/ sebulan. 

2. Sesetengah melayu pulak cakap lahabau bin hawau 5Mbps dengan RM150 sebulan. (cam kapunden!!!) 

Oke... mari kita perhatikan figura di bawah. dan jangan terkejut kadar bayaran internet di Spore setiap tahun akan menjadi semakin rendah dan semakin rendah ekoran teknologi internet semakin maju disamping persaingan hebat ISP yang lain. 

perhatikan betul2 figure di bawah 


Siapa yang tak boleh membuat kira-kira congak perbandingan harga 5Mbps di sini dengan harga di sana. Saya nak cakap satu jer. 

ANDA MEMANG BODOH. 
SILA TUKAR TEMPURUNG TENGKORAK KEPALA ANDA. 

dan ALMARHUM !!!! ke atas anda (mati lagi elok) 

150 Mbps di Spore adalah UNLIMITED 

20 Mbps di M'sia akan dikenakan quota 120 Gbps pada suatu hari nanti 

dan...ada sesetengah si bodoh kat bawah ni masih lagi meratib...

mei sha.. 

mei sha.. 

mei sha.. 

mei sha.. 

err..aar..uuur arr..mei sha 

mei sha 

mei sha 

mei sha.. 

bandwidth sepatutnya semakin lama semakin murah 

tapi kat Mei sha ni menyongsang... makin lama semakin mahal 

tetiba mengaku the best country in the world... 

best for bangla kot 

sila lihat pesanan penaja menteri asas tani kesayangan kita mei sha mei sha mei sha...corak perniagaan kronis kapitalis yang tak sihat. 

better negara-negara kapitalis yang lain berbanding mei sha...mei sha..mei sha.. 

walaupun mereka juga sesetengah mungkin ada mengamalkan kronisme.

BETUL?. 

macam gampang! 

mei sha..mei sha.. mei sha..mei sha.. 

korang kalau nampak muka menteri asas Tani sila ludah untuk  saya. 

saya tak berani face-to-face dgn dia utk ludah. sebab dia menakutkan, kesian org mei sha  

dihisap darah hari-hari oleh monopoli kroni...mana ada.... 

yg pekej $50 = RM125 

Tp dpt 150 Mbps tu !! 


Mak aii.....30 x ganda kelajuan unifi...perrghhh 

kalau kat Malaysia, ntah bapa TM caj rakyat Malaysia...yg kelajuan 20 Mbps pun TM cekik sampai RM900, kalu 150Mbps mahu dia cekik sampai RM5k!!  

#Artikel ni bukan nak perburuk sesiapa pun...bukan nak menyalahkan telco provide...tetapi nak korang pikirkan sejenak dan telco-telco perlu tahu info fakta ni...sekian...utamakan rakyat bukan kroni...





Baca Berita Penuh ..

Thursday, 10 February 2011

Revolusi Mesir : - Hosni Murtabak Letak Jawatan.


 JUNTA TENTERA MESIR bakal ambil alih kuasa pemerintah. HOSNI MUBARAK TELAH JAWATAN SEBAGAI PRESIDEN MESIR.

" EGYPTIAN OFFICIAL, HOSNI MUBARAK YIELDING POWER TO THE NATIONS MILITERY, AS SENIOR EGYTION OFFICILA TOLD CNN. SYABAS RAKYAT MESIR. UNDUR UNDUR HOSNI MUBARAK,

Dua sumber berita dipetik dari CNN DAN NBC NEWS. ( Presiden Mesir diktator Hosni Mubarak telah meletak jawatan sebagai presiden selepas 30 berkuasa secara kukubesi dan zalim. )

Selepas berdemotrasi selama 16 hari oleh kumpulan anti Mubarak dan seluruh rakyat Mesir Hosni Mubarak letak jawatan sebagai presiden Mesir.

Selama 16 hari kebangkitan rakyat Mesir berada didataran Tahrir dan mogok rakyat seluruh Mesir dan 300 orang terbunuh membuahkan hasil yang tidak ternilai.

Itulah perjuangan rakyat yang ditindas oleh regim diktator Hosni Mubarak yang berwajahkan syaitan Amerika dan talibarut Israel.

Hebat perjuangan mereka dengan berdemotrasi dan kebangkitan rakyat Mesir perlu diambil pengajaran dan tauladan dalam politik dan perjuangan.

Rakyat Mesir bangkit bersama kanak-kanak, keluarga, pemuda pemudi,golongan pengsarah, golongan jurutera, doktor dan profesional, buruh, pengangur, pekerja kilang dan seluruh rakyat Mesir yang berugama kristian turut bangkit untuk menjatuhkan diktator Hosni Mubarak."

p/s: Adakah Ini Berita baik Untuk rakyat Mesir..
Jika Junta tentera Bersifat Kuku Besi maka sia2 saja..
Kita kena ingat Semasa mula2 DEMO terjadi beberapa

Baca Berita Penuh ..

Blog Pakatan Rakyat